Blocs
Image default
Financieel

Tips bij geld lenen

Geld lenen kan om verschillende redenen. Ga je binnenkort trouwen en wil je geld lenen om je huwelijk te betalen? Wil je een fiets kopen en heb je net niet genoeg geld daarvoor? Of wil je juist een verre reis gaan maken maar kun je deze op het moment niet helemaal bekostigen? Dit zijn allemaal redenen waarvoor je geld kunt lenen. Maar geld lenen doe je niet zomaar, dit moet je verstandig doen. Lees de tips daarom goed door.

Tip 1: Ga na of het echt nodig is om geld te lenen

Het is af te raden geld te lenen wanneer dit niet noodzakelijk of verstandig is. Dus bijvoorbeeld als je weet dat je het niet terug kunt betalen. Of wanneer het niet echt nodig is, want uiteindelijk kost geld lenen ook geld. En hoe meer geld je ter beschikking hebt, hoe meer je vaak ook uitgeeft.

Tip 2: Doe een lening simulatie

Hoeveel geld je kunt lenen en hoelang je erover zult doen om dat geld terug te betalen kun je allemaal eenvoudig uitrekenen met een lening simulatie. Een lening simulatie geeft jou het inzicht die je nodig hebt voor geld lenen. Doe dit dan ook.

Tip 3: Onthoud dat het lenen van geld ook geld kost

Het geld dat je leent krijg je niet zomaar. Het geld dat je leent moet je terugbetalen, vaak met rente. Het is dus niet voor niets. Veel mensen houden hier geen rekening mee. Maar het is wel iets dat je niet moet vergeten.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/