Blocs
Image default
Financieel

Investeren in een vakantiewoning

Investeren in een vakantiewoning

Het aanbod aan particuliere vakantiehuizen op internet neemt de laatste jaren in rap tempo toe. En dat is niet zo vreemd. Het kopen van een vakantiehuis om deze te verhuren, is een hele aantrekkelijke investering. Je kiest natuurlijk voor een woning in een populaire streek, bijvoorbeeld een appartement aan de kust of een chalet in de Ardennen. Je kunt dan zelf de verhuur ervan ter hand nemen of dit uitbesteden. Er zijn diverse bemiddelaars met een uitstekende website en een grote naamsbekendheid aan wie je dit met een gerust hart kunt toevertrouwen. Dit kost je natuurlijk wel wat, maar het bespaart je veel rompslomp.

 

Zelf verantwoordelijk voor onderhoud

Uiteraard ben je wel zelf verantwoordelijk voor het onderhoud en eventuele reparaties aan de vakantiewoning. Je zult dus ook iemand in dienst moeten nemen die het huis voor je beheert en schoonmaakt, als je zelf niet in de buurt woont. Deze persoon kan dan ook je gasten voor je ontvangen, de sleutels uitreiken en weer innemen en wellicht eventuele klachten afhandelen. Uiteraard kun je zelf ook van tijd tot tijd een weekend of een weekje in je eigen vakantiewoning logeren en dan meteen wat klusjes uitvoeren. Zo hou je de kosten zo laag mogelijk.

 

Hoe meer je zelf doet, hoe hoger je rendement

Hoe meer je zelf in de hand houdt, hoe hoger je rendement zal zijn. Gelet op de prijzen die je kunt vragen voor een weekendje, midweek of week in een net vakantiehuis op een goede locatie, zal je een hoog rendement kunnen behalen. Je kunt dit nog verhogen door je te onderscheiden van andere verhuurders door je vakantiewoning van extra luxe te voorzien, zoals bijvoorbeeld een bad of een jacuzzi, of door fietsen of ski’s aan te bieden. Zo wordt het investeren in een vakantiewoning wel erg lucratief.

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier