Blocs
Image default
Financieel

Uitvaartverzekeringen en brandverzekeringen

Uitvaartverzekeringen en brandverzekeringen

Je wilt vaak niet over dit soort dingen nadenken; wat als er een brand uitbreekt? Wat als ik plotseling overlijdt? Dat zijn natuurlijk geen fijne gedachtes, maar wel dingen waar je toch rekening mee moet houden. Er kan je altijd, op ieder moment en op iedere locatie wat overkomen. In plaats van bang te zijn voor wat er misschien kan gebeuren, is het slim om je voor te bereiden. Dit kun je doen door een uitvaartverzekering af te sluiten. Een brandverzekering afsluiten is ook geen slecht idee.

Wat is een uitvaartverzekering?

Wanneer iemand overlijdt, worden alle bankrekeningen geblokkeerd. Dat gebeurt automatisch. Het kan dus best zijn dat je flink gespaard hebt en wat geld op de bank hebt staan, maar na je overlijden kunnen je familieleden niet bij dat geld komen. Dat plaatst je familieleden in een ongunstige situatie, want wie moet er nu voor je begrafenis of crematie betalen? Daar komt een uitvaartverzekering goed van pas. Een uitvaartverzekering kan een “natura” uitvaartverzekering zijn (de begrafenis/crematie en de dienst worden compleet verzorgd, inclusief bloemen etc.) Of een uitvaartverzekering waar een bepaald bedrag vrij wordt gegeven na het overlijden.

Wat is een brandverzekering?

De brandverzekering hebben we ook als een onderwerp gekozen voor dit artikel, omdat het samen met een uitvaartverzekering ook een goede verzekering is om af te sluiten. Een brandverzekering is een verzekering die je kunt afsluiten voor een woning of vastgoed. Deze verzekering dekt de schade door brand. Dan hebben we het over de schade aan het pand zelf, maar ook de inboedel. Een brandverzekering is niet verplicht, maar het is wel zo dat een eigenaar van een huurappartement verplicht is om zijn huurders een brandverzekering te laten afsluiten. Koop je een huis? Dan kan het zijn dat de bank of kredietverstrekker je verplicht een brandverzekering af te sluiten. Het is dus zo dat een brandverzekering alleen in sommige gevallen verplicht is.

De prijs van een brandverzekering hangt af van de grootte van het pand, de materialen die in het pand gebruikt zijn en of er een garage in de woning of naast de woning is. Wat ook goed is om te weten is dat natuurrampen ook inbegrepen zijn bij je brandverzekering. Een brandverzekering is bij sommige verzekeringsmaatschappijen ook uit te breiden tot een complete woningverzekering. In dat geval is blikseminslag, glasbreuk etc. ook inbegrepen.

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier