Blocs
Image default
Financieel

Aan wat moet je voldoen als je wil geld lenen?

Wie een grote aankoop wil doen, maar zelf de middelen niet heeft die moet gaan lenen. Op zich niet abnormaal, maar een bank leent je uiteraard niet zomaar wat geld. Ze stellen voorwaarden en regels op om ervoor te zorgen dat mensen niet zomaar geld lenen.

 

Ken je de slogan ‘geld lenen kost ook geld’ al? Indien niet, dan doe je er maar best aan om deze te onthouden. Als je informatie vraagt in een bankkantoor, dan betaal je daar nooit iets voor. Ze lijken wel gratis te werken, maar niets is minder waar. Eens je een dienst afneemt bij een bank dan betaal je kosten. Zelfs bij een zichtrekening, online banking en ook als je wil geld lenen. De bank rekent een bepaald percentage kosten aan die bovenop het ontleende bedrag komen. Dus stel dat je 1000 euro leent en de bank rekent 5 % kosten aan, dan betaal je 1050 euro terug aan de bank.

 

Maar denk nu niet dat iedereen een bank kan binnen wandelen en zomaar kan geld lenen. Ze willen eerst weten wie je bent en wat je inkomsten zijn. Op basis van die gegevens zullen ze berekenen wat je mogelijkheden zijn en vertellen wat het maximale is dat je kan lenen. En indien gewenst krijg je een simulatie mee, daar staan alle kosten ook nog eens op vermeld. Ook als je online zoekt zal je zien dat er toch wat voorwaarden zijn als je wil lenen. Het is dus van belang je goed te informeren en als je een lening wil aanvragen ervoor te zorgen dat je alles kan voorleggen.

 

Het spreekt ook voor zicht dat je meerderjarig moet zijn om te lenen. Dat en een vast inkomen en dan stijgen je kansen aanzienlijk. Voor een bank moet het risico zo laag mogelijk blijven om jou een lening te willen geven.

 

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier