Blocs
Image default
Gezondheid

Hoge bloeddruk

Bloeddruk is de kracht en snelheid waarmee je hart het bloed door je lichaam pompt. Het is dan ook zo dat als de druk te hoog wordt de kans op veel verschillende complicaties zoals hart en vaat ziekten verhoogd wordt. Zo zorgt een te hoge druk van je bloed voor beschadiging van je slagaders, daardoor verkalken de aderen. Verkalkte aderen zorgen er weer voor dat de bloedvaten minder elastisch worden waardoor de druk op de aderen alleen maar toeneemt. Het is dus een soort neerwaartse spiraal. De waarde van je bloeddruk is niet constant, na een inspanning zal deze bijvoorbeeld hoger zijn dan wanneer je aan het slapen bent. Je hoeft dus niet te schrikken als je eenmalig een hoge bloeddruk meet, maar als de waarden constant hoog zijn is het aan te raden om bijvoorbeeld eens natuurlijke bloeddrukverlagers te gebruiken.

Een aantal oorzaken van hoge bloeddruk zijn onder andere: roken, hoog cholesterol, diabetes, overgewicht, langdurige stress, erfelijkheid, nierontsteking of het gebruik van alcohol. Mocht je lijden aan een te hoge bloeddruk zal je hier in eerste instantie weinig van merken. Er zal echter wel schade ontstaan aan belangrijke organen zoals het hart, slagaders, ogen, nieren en hersenen. Vaak wordt door deze schade pas de hoge bloeddruk opgemerkt. Als de bloeddruk extreem hoog is zullen er wel symptomen zijn zoals hoofdpijn, duizeligheid en misselijkheid.

Het is altijd aan te raden om een gezonde levensstijl te hanteren, maar zeker in het geval van een diagnose van te hoge bloeddruk dient men maatregelen te nemen. Dit kunnen onder andere de volgende adviezen zijn:

  • Niet roken
  • Gezonder gaan eten
  • Minder zout in het dieet
  • Afvallen
  • Minimaal 30 minuten per dag bewegen
  • Leren omgaan met spanning en stress.

Ook kan het gebruik van supplementen helpen bij het verlagen van de bloeddruk. Oligo Pharma levert al meer dan 20 jaar bloeddrukverlagende middelen aan natuurgeneeskundigen, apotheken, drogisterijzaken, reformzaken en natuurwinkels. Ook vallen hier een aantal voedingssupplementen bestellen.

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier