Blocs
Image default
Gezondheid

Driedaagse detox kuur en hoe je dit aanpakt

Iedereen weet dat gezond eten cruciaal is, evenals een beetje ontgiften. Het wordt echter wat ingewikkelder als je er dieper over nadenkt. De hoeveelheid ontgifting die je lichaam nodig heeft is iets moeilijker te bepalen. Hoe vaak moet het gebeuren? En hoe gebeurt het? En nog belangrijker, zal een sapvastenkuur of een andere detox-procedure je echt helpen je beter te voelen, of zijn ze gewoon weer een vluchtige rage? Het antwoord zal je misschien verbazen. Lees verder om meer te weten te komen over sapvastenkuren. Lees verder om meer te weten te komen over een driedaagse detox kuur.

Drie dagen

Volg deze stappen voor een bevredigende 3-daagse sapvastenkuur: 1. Kies een startdatum – Je hoeft het niet voor een weekend te plannen als je meer tijd hebt om je op jezelf te richten. Je kunt dit ook op een doordeweekse dag doen als je de tijd en energie hebt om je hieraan te wijden. 2. Maak je saprecepten – Voorbereiding is essentieel voor een succesvolle 3-daagse sapvasten. Je wilt niet gestrest zijn of slechte beslissingen nemen als je honger of dorst hebt. Hier zijn enkele receptideeën: – Wortel- en bietensap – Een 50/50 combinatie van wortel- en bietensap is uitstekend voor je lever en het zuiveren van je systeem. Vul je voorraadkast en koelkast – Sap maken is een uitstekende manier om meer fruit en groenten binnen te krijgen, maar je moet ook ander voedsel beschikbaar hebben.

 

  1. Je 3-daagse sapvastenkuur moet beginnen met groentesappen die rijk zijn aan bètacaroteen, een vitamine A-precursor die je immuunsysteem stimuleert. Je kunt jouw sapvasten bijvoorbeeld beginnen met een mengsel van wortels en spinazie, een mengsel van spinazie en broccoli, of een mengsel van spinazie en boerenkool. Om je immuunsysteem te stimuleren kun je ook wortels en bieten of gewoon wortels consumeren.

  2. Op dag twee van jouw driedaagse sapvastenkuur consumeer je bieten en wortelen. Deze groenten bevatten veel vezels en kunnen je helpen je lichaam te reinigen door gifstoffen te verwijderen. We bespraken betacaroteen, een voedingsstof in wortelen, in het vorige hoofdstuk.

  3. Sluit je driedaagse sapvastenkuur af met een verkwikkend vruchtensap op de derde dag. Verrijk jouw vruchtensap met vitamine C-rijke vruchten zoals sinaasappels, grapefruits, citroenen, limoenen en aardbeien. Je kunt ook andere vruchten toevoegen, zoals meloenen, kiwi’s of watermeloenen. Zoals altijd kun je nieuwe recepten en methoden uitproberen. Als je je voller wilt voelen voor je volgende vaste maaltijd, kun je op de derde dag wat proteïne aan je sap toevoegen. Eiwitpoeder is een fantastische manier om eiwitten binnen te krijgen tijdens het sapvasten.


Bekijk de verschillende sapjes en opties hier op de website.

https://www.sap.je/