Blocs
Image default
Aanbiedingen

Waar moet je op letten bij een auto hondenmand?

Waar moet je op letten bij een auto hondenmand?

Als u wel eens een auto hebt bestuurd terwijl uw hond op de achterbank rondslingerde of op uw schoot probeerde te klimmen, weet u hoe schrijnend het kan zijn om achter het stuur te kruipen zonder ze in een speciaal autostoeltje, een bench of een harnas vast te maken.

Onafhankelijke testen

Veel fabrikanten van harnassen en auto hondenmanden beweren dat hun producten zijn getest op botsingen, maar er zijn geen industriestandaarden voor auto hondenmand voor huisdieren. Daarom is het een goed idee om te kijken naar crashtests die zijn uitgevoerd door onafhankelijke derde partijen.

Het Center for Pet Safety heeft bijvoorbeeld crashtests uitgevoerd met een crashtestpop voor honden, waardoor het veiligheidsnormen en -vereisten heeft kunnen opstellen voor de evaluatie van reisartikelen voor huisdieren. Tot nu toe hebben slechts enkele producten de crashtestcertificering van het centrum ontvangen, maar andere werken eraan om gecertificeerd te worden.

We raden aan dat ze dit zien als een investering. Deze zullen duurder zijn omdat er meer due diligence is uitgevoerd op de producten. Iets is beter dan niets om afleiding te voorkomen, wat een aanrijding in de eerste plaats kan voorkomen. Maar als je in een crash, en je huisdieren zijn in de verkeerde producten, kunnen er ernstige gevolgen zijn.

Maat

Let altijd op de richtlijnen voor maat en gewicht om er zeker van te zijn dat een zitje of harnas goed op uw huisdier past. Als een gordel niet goed past, kan uw huisdier ontsnappen, wat afleiding kan veroorzaken of gevaarlijk kan zijn als u een ongeluk krijgt.

Het belangrijkste element om uw hond veilig te houden is dat uw hond “veilig en zo onbeweeglijk mogelijk” is om te voorkomen dat hij een projectiel wordt als er een ongeluk gebeurt. Dat betekent dat een goede pasvorm de sleutel is.

Wat is de beste manier om een auto hondenmand of andere autodrager schoon te houden?

Maak uw harnas of autostoel regelmatig schoon. De meeste kunnen met een vochtige doek worden schoongehouden, maar sommige hebben voeringen die in de wasmachine kunnen worden gewassen of die, zoals de bekleding van de auto, met een slang kunnen worden schoongespoten. Raadpleeg altijd de aanwijzingen van de fabrikant. Er bestaat ook een wasbaar hondenmand.

Is het veilig voor honden om op de voorstoel te zitten?

Dat is nooit veilig. Dat komt omdat airbags die kunnen uitklappen en ze pijn doen, en ook omdat honden een grote afleiding kunnen worden terwijl je aan het rijden bent. Dan ben je aandacht te besteden aan uw huisdier in plaats van de weg.

Zijn auto hondenmanden of gordels vereist door de wet?

De meeste staten hebben geen wetten die vereisen dat honden worden vastgezet, maar sommige wel, dus het is altijd een goed idee om te controleren.1 Rhode Island, bijvoorbeeld, vereist dat huisdieren worden vastgezet met een harnas, krat, of op een andere manier. In andere staten kunnen bestuurders woraden aangeklaagd op grond van bestaande wetten inzake afgeleid rijden als een los huisdier de reden is voor een ongeval. Die zijn consistent in het hele land. Als je een hond hebt die over je schouder klimt terwijl je rijdt en je wordt aan de kant gezet, zal de politieagent je bekeuren voor afgeleid rijden, ongeacht waar je bent.