Blocs
Image default
Auto

Een operational leaseauto als ondernemer

Het onderhouden van een zakelijk wagenpark kan best lastig zijn voor bedrijven. Daarom zitten er ook zo veel voordelen aan het kiezen voor een operational lease auto als ondernemer. Je hebt dan immers voor een heleboel zaken een oplossing. Dit is namelijk de leasemaatschappij. Die verzorgt bijvoorbeeld zaken rondom het onderhoud, maar ook rondom bijvoorbeeld de keuring. Terwijl je zelf vooral gewoon gebruikmaakt van de auto om je zakelijke doelen te verwezenlijken. Dit is natuurlijk erg gemakkelijk en daarom ook een optie waar veel ondernemers al vele jaren over te spreken zijn. Dit geldt voor allerlei branches.

De btw

Een voordeel waar je niet altijd iets over hoort, maar die wel sterk meespeelt, is het voordeel van de btw. Het is immers zo dat operational lease voor ondernemers erg aantrekkelijk kan zijn omdat de btw die je betaalt wordt verdeeld over de gehele leaseperiode. Die zit namelijk in de maandelijkse leasetermijn. Wanneer je een auto koopt, of kiest voor een andere leasevorm zoals financial lease, dan moet de btw in één keer geheel worden betaald. Dit is dus op dat moment voordelig, maar daarna gedurende de hele periode waarin je de auto gebruikt niet meer. Dit is dus een typisch voordeel.

Het beheer

Een voordeel waar wel vaak naar gekeken wordt is de manier waarop met het beheer van het wagenpark wordt omgegaan. Het is immers simpelweg zo dat de leasemaatschappij dit voortaan verzorgd wanneer voor operational lease wordt gekozen. Dit betekent dus eigenlijk ook dat je als bedrijf nergens meer aan hoeft te denken als het auto’s betreft, dit wordt immers allemaal verzorgd door de partij die voor de voertuigen zorgt. Dit scheelt dus ook direct veel tijd en aandacht die je nu kunt gaan gebruiken voor zaken die met ondernemen te maken hebben. Dit kan veel voordeel opleveren voor de ondernemer.

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier