Blocs
Image default
Auto

Privégebruik van een zakelijke leasewagen

Als zzp’er heb je de keuze om met een privéauto te rijden en de kosten aan je eigen bedrijf te declareren of om een leaseovereenkomst af te sluiten. Als het je bedoeling is om de auto hoofdzakelijk voor werk te gebruiken, heb je kans dat je er geen bijtelling over hoeft te betalen. Je moet dan wel zeker weten dat jouw privékilometers niet boven de 500 uit zullen komen. Dat privégebruik van de auto in combinatie met zakelijk leasen zzp’ers altijd meer geld gaat kosten, is echter niet helemaal waar. De bijtelling is in veel gevallen nog steeds voordeliger dan de aanschaf en het onderhoud van een tweede auto, die uitsluitend voor privégebruik bestemd is.

Ook bij zakelijk leasen soms extra kosten

Hoewel zakelijk leasen zzp’ers veel geregel uit handen kan nemen en veel duidelijkheid verschaft in de maandelijkse uitgaven, kan ook het meest complete leasecontract soms nog voor extra kosten zorgen. Reparaties als gevolg van door jou veroorzaakte schade vallen meestal wel binnen de overeenkomst, maar in de meeste gevallen zal je wel een bedrag aan eigen risico moeten betalen. Ga je onzorgvuldig met je auto om, dan kunnen meerdere schadegevallen per jaar zelfs consequenties hebben voor de hoogte van dat eigen risico. Het is dus ook bij zakelijk leasen het beste om verstandig met de auto om te gaan.

Wat kan zakelijk leasen zzp’ers opleveren, bedrijfswagen leasen of bedrijfsauto leasen

Mocht je overwegen als zelfstandige een auto te leasen, dan vraag je je natuurlijk af wat zakelijk leasen zzp’ers kan opleveren. Naast de algemeen bekende tijdswinst, die je boekt doordat je veel zaken uit handen kan geven, kan het ook financieel zeer aantrekkelijk zijn. Afhankelijk van de leasevorm heb je meer of minder fiscale voordelen. Welk contract voor jou het gunstigst uitpakt, hangt helemaal af van je persoonlijke situatie.

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier