Blocs
Image default
Woning en Tuin

Garantie op binnendeuren

Het voordeel van het kopen van een nieuwe deur in plaats van het zelf opknappen, is dat er meestal garantie op staat. Bij houten deuren is dit toch vaak lastig, omdat afwijkingen in kleur en structuur soms niet onder de garantie vallen.

Bij levering van een nieuwe deur is het zaak om deze meteen te controleren. Soms kan er tijdens het vervoeren al iets mis zijn gegaan waardoor de deur beschadigd is.

Geef je dit pas een paar dagen later aan, dan zou het kunnen dat het niet onder de garantie valt. Lees altijd de algemene voorwaarden van een winkel door voordat je de deur daadwerkelijk koopt.

Garantievoorwaarden

Vanaf het moment dat jij een deur koopt, ben jij verantwoordelijk voor het onderhoud. Soms kunnen er bepaalde voorschriften zitten aan het onderhouden van je deur. Voor een langere levensduur van je deur kun je het beste met water en zeep reinigen en daarna afdrogen.

Gebruik hierbij geen schuurspons of schuurmiddel, dat geeft krassen. Je kunt de hoeken van je raampjes controleren op vuil en of de beglazingskit nog voldoende vastzit.

De scharnieren van je deur kun je licht invetten met (zuurvrije) vaseline. Het kan ook zijn dat de plek van de deur aan bepaalde voorwaarden moet voldoen. Ook de binnendeur klinken reinig je best op regelmatige basis om voortijdige slijtage en/of verkleuring te voorkomen.

Soms mag een deur qua afstand niet minder dan een meter van een verwarmingselement vandaan hangen.

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier