Blocs
Image default
Banen en opleidingen

Zorg dat je goed thuis kunt werken

Nederland gaat weer in lockdown. Premier Mark Rutte heeft vanuit zijn torentje een harde lockdown aangekondigd. Ook ditmaal werd er weer opgeroepen om echt thuis te werken tenzij niet anders kan. Teveel mensen besluiten om toch gewoon op kantoor te komen werken. Ondanks dat thuiswerken wel gaat besluit een grote groep mensen om dit niet thuis te doen. Veel mensen zijn bang dat ze thuis niet goed kunnen concentreren of missen dan het contact met collega’s. Dit is natuurlijk iets waar iedereen die thuiswerkt tegen aanloopt maar zelf de volksgezondheid toch hoger in het vaandel heeft. Toch is het niet lastig om thuis een goede plek te maken om aan de slag te gaan.

Werk niet in het donker

Veel mensen werken thuis te donker. Hierdoor verlies je snel je concentratie en ben je minder gefocust. Goede verlichting zorgt namelijk voor meer productiviteit en minder vermoeidheid. Het is dus belangrijk dat je werkplek genoeg licht heeft. Zorg eerst voor zoveel mogelijk natuurlijk licht. Wanneer dit er niet is of niet gaat dan kan een bureaulamp en goede verlichting al goed helpen. Hierdoor zul jij je veel beter kunnen focussen. Wanneer je iemand bent die snel afgeleid is dan kun je ook gebruik maken van de Pomodoro techniek. Dit is een werkmethode waar je 25 minuten aan een stuk door werkt en vervolgens 5 minuten pauze pakt. Via deze werkmethode werk je een stuk productiever.

Werk netjes

Veel mensen vinden de scheiding tussen werk en privé lastig. Zorg er daarom voor dat je werkplek altijd op een aparte kamer is en opgeruimd. Een opgeruimd bureau zorgt er namelijk voor dat je minder snel bent afgeleid. Belangrijk is daarom dat je bureau groot genoeg is om rustig op te kunnen werken. Een goed bureau kan een boomstam tafel zijn. Boomstam tafels zijn namelijk redelijk groot waardoor jij alle schermen en spullen goed kwijt kan. Een boomstam tafel helpt hier dan bij om een rustige plek te maken.

https://www.boomstamtafel.be/