Blocs
Image default
Zakelijk

Uw thuiswerkplek inrichten voor optimale productiviteit

Thuiswerken is de komende tijd in elk geval de norm, daarom kiezen steeds meer Vlamingen ervoor om hun werkplek thuis te optimaliseren om hetzelfde productiviteitsniveau te behalen als op kantoor. In sommige gevallen kan thuiswerken zelfs vele malen productiever zijn dan op kantoor. In dit artikel leggen we u uit hoe u uw werkplek thuis kan inrichten voor optimale productiviteit. 

Voldoende daglicht voor verhoogde concentratie en minder vermoeidheid

Voldoende daglicht is essentieel om een productieve dag te hebben. Als u onvoldoende daglicht heeft zal u over het algemeen sneller vermoeid zijn en zich minder goed kunnen concentreren. Onvoldoende daglicht kan er aan bijdragen dat u zich somber voelt, nergens zin in heeft en de dag niet prettig doorkomt. Dus waar u ook werkt, zorg ervoor dat u altijd voldoende daglicht heeft gedurende de hele dag. Is het te donker? Doe dan in elk geval de verlichting aan. 

Scheiding werk- en privétijden

Als u samenwoont met een gezin of huisgenoten is het voor alle partijen prettig om te weten wanneer u bereikbaar bent en wanneer niet. Voornamelijk de grens stellen waardoor u tijdens werktijden voor de huisgenoten niet bereikbaar bent is essentieel om een productieve werkdag te ervaren. Elke keer dat een huisgenoot u stoort heeft uw brein gemiddeld weer zeven minuten nodig om op hetzelfde concentratieniveau te komen als dat het zat. Reken uw tijdswinst maar uit. Voor uw huisgenoten is het ook prettig om te weten dat u op een bepaalde tijd klaar bent met werken en weer aanspreekbaar bent. 

Richt uw werkplek ergonomisch in en voorkom lichamelijke klachten

Ergonomische werkplekken horen op kantoor standaard te zijn. Hiervoor kunnen we talloze argumenten aandragen maar samengevat komt het er op neer dat ergonomische werkplekken en specifiek ergonomische bureaustoeleneen significante bijdrage leveren aan het voorkomen en verminderen van lichamelijk ongemak tijdens kantoorwerk. Kies voor een ergonomische bureaustoel die uw lichaam op elke mogelijke manier kan ondersteunen. Ideaal is een bureaustoel die volledig verstelbaar is. Hieronder verstaan we een stoel met verstelbare rugleuning, een verstelbaar zitvlak, volledig verstelbare armleuningen en tot slot een instelbare lendensteun. 

Gebruik uw gewonnen reistijd gezond

Thuiswerken brengt een groot voordeel met zich mee, u heeft namelijk helemaal geen reistijd meer. Deze gewonnen tijd kunnen we mooi gebruiken om onze dagelijkse beweging te krijgen. Dagelijks voldoende bewegen zorgt ervoor dat uw hoofd meer tot rust komt. Een eindje wandelen is namelijk erg goed voor uw mentale gesteldheid. Zelfs als u er geen zin in heeft zal u er geen spijt van krijgen. Kleed uzelf goed op het weer en u zal ervaren dat een wandeling u goed doet. 

Neem tijd voor uzelf na uw werk

Na een dag thuiswerken is het soms lastig om te ontspannen, u bent immers in dezelfde ruimte waarin u de ganse dag gewerkt heeft. Waar mogelijk, werk in een andere ruimte dan uw living. Daardoor bent u nog niet het huis uit maar heeft uw werk in elk geval een vaste plaats in het huis. Ook omkleden na uw werk kan een duidelijke scheiding geven tussen werk en privé.

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier