Blocs
Image default
Bedrijven

Vergroot je slaapcomfort en kies voor een ergonomisch kussen

Een comfortabel ergonomisch kussen van schuim lijkt speciaal voor jou te zijn ontworpen. Heb je de neiging om veel te draaien in je slaap, dan ondersteunt het kussen tijdens iedere beweging je nek en hoofd. Hierdoor slaap je net even wat relaxter en een stijve nek of wakker worden met hoofdpijn kunnen beter worden voorkomen.

Een ergonomisch kussen kopen

Een ergonomisch kussen is in veel gevallen gemaakt van traagschuim en heeft een duidelijke ronding in het design. Dankzij dit slimme ontwerp vormt het kussen zich naar de drukpunten en naar de vorm van je hoofd en nek. Dit betekent dat je lichaam de hele nacht netjes uit wordt gelijnd. Daarnaast zijn er vaak verschillende modellen verkrijgbaar, waardoor er voor iedere lichaamsbouw een passend ergonomisch kussen te bestellen is.

Dankzij het kussen wordt de cervicale wervelkolom goed uitgelijnd. Dit is het delicate gebied waar je nek verbinding maakt met het bovenste gedeelte van de rug dankzij zeven wervelsegmenten. Overdag lijnt je lichaam automatisch de wervelkolom uit, maar in de nacht kun je hier extra behoefte aan hebben. Veel mensen denken dat bijvoorbeeld een kussen van dons dan het nodige comfort biedt. Echter is het vooral in deze gevallen dat je kiest voor een stevig ergonomisch kussen. Het kussen houdt je ruggengraat recht, in plaats van deze in een ongemakkelijke hoek te vormen tijdens je nachtrust.

Waar herken je het design van een ergonomisch kussen aan?

Een ergonomisch kussen herken je aan de duidelijke ronding met twee verhoogde uiteinden en een verlaging ertussen. Het ideale kussen voor rugslapers en zijslapers dus. Tijdens het slapen rust je nek op het verhoogde deel en je hoofd in de kleine kuil. Hierdoor wordt je hoofd de complete nacht goed ondersteund.

Ergonomisch kussen kopen? Bij Sleepworld.be ben je aan het juiste adres!