Blocs
Image default
Woning en Tuin

Wat te doen met een ongebruikte kamer in je huis

Zijn jouw kinderen eindelijk zo oud dat die rommelige speelkamer weg kan? Of heb je ze misschien al wel uit huis? Ja, dan heb je een kamer over. Maar wat moet je toch met al die ruimte?

Verhuren die handel!

Als je in of dichtbij een stad woont is dit al helemaal ideaal. Jouw ongebruikte kamer verhuren aan studenten. Jouw loze ruimte wordt in gebruik genomen, en je verdient er ook nog aan. Nu moet je hier bij wel goed op letten dat de kamer groot genoeg is dat hier daadwerkelijk een persoon kan leven. En jouw privacy wordt hierdoor ook een beetje minder. De persoon die jouw kamer gaat huren moet natuurlijk wel gebruik kunnen maken van jouw keuken en badkamer. Als je dit niet erg vindt is het natuurlijk hartstikke gezellig. Al helemaal als je alleen woont, en wel een maatje kunt gebruiken. Maar hoe doe je dat nou eigenlijk, een kamer verhuren? Dat is simpel. Er zijn heel veel sites waar je foto’s op kan zetten van de kamer, en met een leuke beschrijving erbij heb jij zo je huurder gevonden. Ook kan je natuurlijk advertenties op Social-Media zetten. Bijvoorbeeld op Facebook, of Twitter. Nog een tip, als je de kamer tijdelijk niet verhuurd zou je hem altijd nog als logeerkamer kunnen gebruiken. Een degelijk, stevig logeerbed kost maar enkele tientjes. Handig voor als je visite wilt blijven slapen.

Aan de studie

Hoe vervelend is het wanneer je net voor die belangrijke toets aan het leren bent, of dat ene telefoontje voert met je baas, en jouw gezellige schoonmoeder bedenkt zich ineens om op de koffie te komen. Erg storend, en je hele concentratie is weg. Door jouw leegstaande kamer op te knappen tot studeerkamer heb jij hier geen last meer van! Zorg er voor dat de kamer goed verlicht is, dat is de basis van een goede werksfeer. Wanneer je een hele middag op een donkere kamer moet werken of studeren kan je hier vermoeid door raken. Verder moet je zorgen voor een stevig bureau en een goede bureaustoel waar je lang op kan zitten in een juiste houding. Als je de kamer wat vrolijker wilt hebben kan je altijd nog een leuk kleurtje op de muur verven. Rood is een motiverende en energieke kleur dit past perfect bij een studeerkamer waar je maximaal 2 uurtjes zit om bijvoorbeeld net even die franse woordjes uit je hoofd te leren. Ook blauw is een goede optie, dat is een kleur die voor rust zorgt, als je bijvoorbeeld een lange dag achter de computer zit en niet al te veel prikkels nodig hebt.

Tijd voor een hobby

Of je nou van schilderen houd, of een grote verzameling miniatuurtreinen hebt. In deze kamer kan je het allemaal kwijt. Aangezien de kamer toch over is kan je hem zo omtoveren met jouw gekste ideeën. Zet een grote tafel in het midden en bouw hier jouw eigen spoorrails op. Of vind je een schilderdoek te klein? Gebruik dan de muur! Je kan hier toch zo weer met een laagje witte verf overheen. Met een paar handige opbergkastjes is jouw hobbykamer zo af! Deze kamer is super om jouw expressie in te kunnen uiten. En zo hoef je aan het eind van de dag ook niet de hele woonkamer weer op te ruimen.