Blocs
Image default
Woning en Tuin

Ratten bestrijden: in een mum van tijd ongedierte kwijt

Ratten verdelgen is niet zomaar iets. Je hebt de juiste middelen voor nodig en je moet er behoorlijk wat geduld voor hebben. Toch is het noodzakelijk om de ratten te bestrijden als je niet wilt dat ze meer schade en stankoverlast veroorzaken. Om nog maar te zwijgen over de vele ziektes die ze kunnen verspreiden. Gelukkig ben je bij Beestjes Kwijt aan het juiste adres. Hieronder lees je wat hun rattenbestrijders voor jou kunnen betekenen.

Makkelijker gezegd dan gedaan

In ons kikkerlandje komen twee soorten ratten voor. Namelijk de zwarte rat en de bruine rat. Bruine ratten kunnen voor vervelende plagen zorgen in woningen en bedrijfspanden. Zwarte ratten leven het liefst hoog in gebouwen. Bijvoorbeeld onder het dak of op zolder. De vraag is nu hoe je beide soorten ratten op een professionele manier kunt bestrijden. Dit kan namelijk erg lastig zijn, want ratten zijn erg slim. Ze kunnen bijvoorbeeld snel leren dat een val gevaarlijk kan zijn of dat ze uit de buurt moeten blijven van mensen.

Wat trekt ratten aan?

Ratten komen vooral op plekken waar de hygiëne niet hoog op het prioriteitenlijstje staat. Zo kan er binnenshuis overal huishoudelijk afval verspreid liggen. De tuin ligt misschien ook vol met stukken brood, zaden en vetbollen. Niet alleen vogels, maar ook ratten kunnen daar makkelijk bij. Die kunnen zich vervolgens in begroeiing of tuinafval verstoppen. Maar ook binnenshuis kunnen ratten zich geregeld verschuild raten. Voornamelijk wanneer er voldoende voedsel te vinden is. Denk hierbij aan voorraadkasten of keukens. De ratten knagen zich zo door de verpakkingen van voedsel en zien deze plekken daardoor al snel als hun thuis. Dat wil je natuurlijk zo snel mogelijk tegen gaan!

Zelf ratten verdelgen

De vraag of je zelf ratten kun verdelgen komt waarschijnlijk snel in je op. En dat kan wel als je niet vies bent van ongedierte. Want deze knaagdieren kunnen zich in sommige gevallen al jaren schuil houden in jouw pand. Dit betekend dat ze flink wat rotzooi gemaakt hebben en dat brengt nare geurtjes met zich mee. Daarnaast kunnen ratten nogal hardnekkig zijn waardoor er veel bestrijdingsmiddelen nodig zullen zijn. Daarom raden wij je aan een professionele bestrijder van Beestjes Kwijt in te schakelen. Deze bestrijders beschikken over de juiste middelen en kennis waardoor je in een mum van tijd ongedierte kwijt bent.