Blocs
Image default
Bedrijven

Jaarrekening sbr

In een jaarrekening sbr komen alle financiële gegevens van een bedrijf te staan. Hierin komen te staan wat een bedrijf allemaal uitgegeven heeft in het jaar en wat er aan inkomsten waren. Ook geeft het bedrijf aan waar het in geïnvesteerd heeft en welke projecten er nog lopen.

Al deze informatie uit de jaarrekening sbr is bedoeld voor aandeelhouders als het bedrijf die heeft. Het is ook voor de controlerende instanties zoals de belastingdienst bijvoorbeeld. Het is ook vaak voor de investeerders zoals banken. Een bedrijf leent vaak geld van de bank om aan kapitaal te komen. Dit moeten ze wel verantwoorden aan het einde van het jaar met jaarrekening sbr.

Vroeger werd het nog op papier gedrukt en opgestuurd maar nu is dat niet meer het geval. Digitale informatie is makkelijker om op te sturen en te verwerken. De ontvanger heeft het ook snel in handen en kan het direct inzien. Dit is dan ook de reden dat er vaak gekozen word voor jaarrekening sbr. Sbr is de software dat gebruik word voor het versleutelen en verzenden van de jaarrekening. Sommige banken zoals de Nederlandse Bank verplichten zelfs jaarrekening sbr of ze verwerken het anders niet.

Voor meer informatie kun je de onderstaande websites bezoeken.

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier