Blocs
Image default
Bedrijven

Het belang van een gezonde ontgiftingskuur

Drink voldoende water

Ons lichaam bestaat voor maar liefst 70 procent uit water. Het is dan ook van het grootste belang dat je doorheen de dag zo’n 2 liter water per dag drinkt. Water is de perfecte hulpbron om je lichaam te ontgiften aangezien je lichaam eerst het gedronken water zal aanspreken om zichzelf te zuiveren. Als je te weinig drinkt dan zal je lichaam vocht weghalen uit organen en spieren, wat tot vermoeidheid kan leiden.

 

Groenten en fruit

 

Groenten en fruit vormen de basis van een gezonde smoothie en zijn een ideale ondersteuning om het lichaam te ontgiften. De vezels uit het fruit helpen de darmen bij het verwijderen van afvalstoffen. Zure afvalstoffen zullen geneutraliseerd worden door de basische eigenschappen van het fruit. Een ontgiftingskuur hoort veel vitaminen te bevatten. Citroen is bijvoorbeeld een goede bron van vitamine c en zal daardoor de lever kunnen reinigen.

 

De beste groenten die je kunt eten tijdens een ontgiftingskuur zijn spinazie, rucola, waterkers en boerenkool. Het donkergroene gebladerte vormt een bom van mineralen en chlorofyl die je organen zullen versterken.

 

Kruiden

 

Let er ook op dat je niet teveel ongezonde zaken eet. Enkel een gezond lichaam zal zichzelf optimaal kunnen ontgiften. Om een handje te helpen kun je ook gebruik maken van kruiden. Kruiden als Kaneel, gember, anijs, peterselie, zwarte peper en knoflook zijn een geweldige toevoeging aan vele gerechten. De antioxidanten in kruiden helpen het lichaam hydrateren en stimuleren de reinigingsprocedure. Een lekker warme kruidenthee is ook steeds aanbevolen voor het slapengaan.

 

Deze tips zijn dus uitermate belangrijk om op te volgen. Door je lichaam bij te staan met het ontgiften, zul je het risico op aandoeningen drastisch verkleinen. Je zult een betere weerstand opbouwen die ervoor zal zorgen dat je minder snel ziek wordt. voor jezelf zorgen is altijd erg belangrijk, en met een sapje van DR. veggie gaat dit een stuk makkelijker!

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier