Blocs
Image default
Hobby en vrije tijd

Herfsttuin

Ongeveer 75% van de Nederlandse huishoudens beschikt over een tuin, voor mij een jongen die is opgegroeid in de grote stad klinkt dat als een gek cijfer. Maar toch ben ik gelukkig voor elke Nederlander die beschikking heeft over een persoonlijk paradijsje. Een klein stukje rust tussen het grove geweld van de stad door. Dit stukje tuin dient natuurlijk gekoesterd en vertroeteld te worden naar eigen smaak, het is immers van jou en je kan er dus mee doen en laten wat je wil. Als je het maar niet verwaarloosd want daar heb je niet alleen jou zelf, maar ook de buren mee. In het najaar worden bomen geel rood en bruin en natuurlijk ten slotte kaal, in dit artikel kan je lezen hoe je jouw tuin klaarstoomt voor een periode van kou, onweer en wind.

Het najaar is met uitstek geschikt om de struiken en bomen weer in vorm te snoeien, ten eerste heb je zo het langst resultaat, daarnaast heb je ook een beter resultaat omdat je zicht niet geblokkeerd wordt door een bladerdek en boven alles weet je zeker dat je geen jong uitschot wegknipt. Ook de heg verdient natuurlijk de nodige aandacht, ga je erfafscheiding nog een keer te lijf met een goede heggenschaar! Een kleine tip om je heg extra strak te krijgen: span een touwtje waar langs je kan snoeien.

Ook is het najaar zeer geschikt voor grotere aanpassingen in de tuin, bijvoorbeeld de aanleg van een pad of gazon. De tuin heeft dan voldoende tijd om te herstellen om weer te shinen in het voorjaar. Ook zal je minder overlast en hinder ondervinden van de verbouwen, daarnaast houd niemand van klussen als het te warm is natuurlijk.

Het is ook handig om alvast nieuwe struiken te planten en bloembollen in te graven. Deze zijn dan in het voorjaar klaar om te bloeien zodat jij optimaal kan genieten van je tuin. Kijk voor meer klustips en goed gereedschap op fuxtec.nl. Je tuin verdient liefde en als hij dit ontvangt zal hij het ook aan jou terug geven!

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier