Blocs
Image default
Woning en Tuin

Een rij dode coniferen verwijderen

Dode coniferen kunnen een doorn in het oog zijn. Ze zijn niet meer mooi groen, vaak zijn ze bruin en zorgen ze voor een grauwe sfeer in uw tuin. Er zijn verschillende redenen waarom coniferen dood kunnen gaan. Zo kunnen coniferen dood gaan wanneer ze slecht of niet goed onderhouden worden. Coniferen moeten twee keer per jaar gesnoeid worden. Ook is het noodzakelijk dat coniferen bemest worden, voldoende zonlicht ontvangen en genoeg water krijgen. Gebeurt dat niet dan gaan de coniferen dood. De enige optie is dan de dode coniferen verwijderen en laten vervangen voor een nieuwe rij coniferen of door het plaatsen van een schutting.

Hoe kunt u het beste dode coniferen verwijderen? Wanneer de coniferen dood zijn dan houdt dat niet automatisch in dat de coniferen eenvoudig te verwijderen zijn. Net als een rij gezonde coniferen verwijderen is het verwijderen van een rij dode coniferen net zo complex. Het is vooral een zware taak die tijd nodig heeft. Zeker wanneer u van plan bent om de klus zelf uit te voeren. In het geval u geen ervaring heeft met het verwijderen van coniferen dan kan het aan te raden zijn om een hovenier of tuinman in te huren. Veel hoveniers en tuinmannen hebben een dergelijke klus in het verleden uitgevoerd en weten hoe zij een rij dode coniferen het beste kunnen verwijderen. Voor het verwijderen van coniferen zijn verschillende methodes beschikbaar, namelijk:

  • De coniferen verwijderen met een stobbenfrees of stronkenfrees
  • De coniferen verwijderen door deze uit te graven
  • De coniferen verwijderen door ze uit de grond te trekken met een voertuig

De coniferen verwijderen met een stobbenfrees of een stronkenfrees

Tuinen die voorzien zijn van een achterom of op een andere manier toegang kunnen verlenen voor een stobbenfrees hebben een groot voordeel. Met een stobbenfrees is het namelijk heel eenvoudig om de coniferen en de daarbij horende boomwortels te verwijderen. De rotatie van de frees zorgt ervoor dat de stronk in fijne stukjes wordt gemalen. Omdat de frees onder het maaiveld kan werken is het grote voordeel dat de wortels ook meteen verwijderd worden en dat die niet handmatig verwijderd hoeven te worden.

De coniferen verwijderen door deze uit te graven

Bij een tuin die geen achterom heeft en ook niet op een andere manier toegang kan verlenen voor het inzetten van een stobbenfrees heeft een nadeel. In dat geval zal er waarschijnlijk niets anders op zitten dan de coniferen met een schep uit te graven en alle wortels door te zagen. Een zeer tijdrovend proces die vaak ook nog eens heel kostbaar is.

De coniferen verwijderen door ze uit de grond te trekken met een voertuig

Indien er ruimte is om een voertuig in te zetten bestaat de mogelijkheid om de coniferen met behulp van een voertuig uit de grond te trekken. Om dat te realiseren is het nodig om aan de stam van de coniferen een kabel te bevestigen en het andere uiteinde van de kabel aan het voertuig te bevestigen. Vervolgens zal er voorzichtig spanning op de kabel gebracht worden om de coniferen met wortels en al uit de grond te trekken.

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier