Blocs
Image default
Woning en Tuin

Een materiaal wat onderhoud vergt

De industriële look die een aantal jaren geleden het modebeeld veroverde voor wat betreft woninginrichting is een blijver gebleken. Beton Ciré is dan ook een materiaal wat perfect in dit modebeeld past. Het is een materiaal wat zich eenvoudig op een willekeurig oppervlak laat aanbrengen waardoor je met bestaande materialen al snel een modern industrieel uiterlijk geeft aan je huis. Waar veel mensen echter niet bij stilstaan is dat het een materiaal is wat onderhouden moet worden. We hebben een paar onderhoudstips van https://www.sierbetononline.nl/beton-cire/ voor jou op een rij gezet.

Voorkom kringen

De meest gehoorde klacht van mensen die beton in hun huis hebben aangebracht is dat er kringen in het materiaal verschijnen. Die kringen zullen in het materiaal zichtbaar worden wanneer er vocht op is gekomen. Beton is namelijk van zichzelf een poreus materiaal. Het vocht zal in het beton trekken maar naderhand niet meer goed weg kunnen. Dat zorgt ervoor dat er kringen komen in een betonnen materiaal. Het is dan ook goed om een betonnen oppervlak wat met water in aanraking komt te impregneren. Dat gaat via een laag die je eenmalig of om de zoveel jaar aanbrengt. De mate waarin het oppervlak met vocht in contact komt bepaalt voor een belangrijk deel hoe vaak de ondergrond geïmpregneerd moet worden.

 

Een glans-laag aanbrengen

Beton wat binnenshuis wordt aangebracht is een verfraaiing van je huis. Wanneer je deze betonnen ondergrond extra wilt accentueren is het een goed idee om een glans-laag aan te brengen over het beton heen. Dat doe je met een speciaal daarvoor bestemde wax. Deze wax voor over beton heen koop je doorgaans bij de speciaalzaak. Je vindt er ook het schoonmaakmateriaal wat uitermate geschikt is om een betonnen ondergrond schoon te maken zonder een eventuele glans-laag of impregneer-laag te beschadigen.

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier