Blocs
Image default
Aanbiedingen

Veilig reizen met je hond

Sommige honden zijn nerveus over autoritten, tot het punt dat ze zelfs niet graag in een auto stappen. Maar soms is het onvermijdelijk om jouw pup in een auto te laten reizen, vooral als het tijd is voor een bezoek aan de dierenarts. 

Met een hondenmand auto kan jij jouw huisdier een heel eind op weg helpen om zich tijdens de rit comfortabel te voelen. 

 

Soorten auto hondenmanden

Huisdiereigenaren kunnen een beetje overweldigd raken wanneer ze geconfronteerd worden met de vele beschikbare stijlen van honden autostoelen. Maar, zoals altijd, hebben wij dat probleem voor jou opgelost. Hier zijn enkele van de soorten auto hondenbedden die je waarschijnlijk zult tegenkomen:

Krat Bedden

Sommige ouders van honden geven de voorkeur aan het reizen met kratten om ervoor te zorgen dat de veiligheid van hun huisdier op geen enkele manier in gevaar wordt gebracht. Bovendien, sommige honden graag reizen in kratten voor autoritten, omdat het geeft hen een gevoel van veiligheid. 

Autozitjes

Als jouw huisdier graag zijn kop uitsteekt of uit het raam kijkt om de wereld voorbij te zien gaan, is het een goed idee om te investeren in een autostoeltje voor je hond. Autostoeltjes zijn er in verschillende uitvoeringen. Sommige hebben een verhoogde rand om jouw huisdier een veilig gevoel te geven; andere, zoals een stoelverhoger, kunnen worden verhoogd zodat uw huisdier uit het raam kan kijken. 

 

Hoe de hondenbedden voor auto’s te kiezen 

Maat

Als het gaat om het kiezen van de juiste maat van auto bed voor je hond, moet je rekening houden met de grootte en het gewicht van je huisdier, samen met de afmetingen van het interieur van jouw auto. 

 

Materiaal

Net zoals sommige huisdieren een hekel hebben aan reizen met de auto, kunnen anderen superenthousiast worden. En opgewonden hondengedrag kan resulteren in kauwen, graven en andere vormen van vernielzuchtig gedrag. Dat is een van de redenen waarom merken van hondenbedden ervoor zorgen dat de materialen die ze gebruiken om bedden te maken bestand zijn tegen hondenspelletjes. 

 

Als je huisdier graag krabt of kauwt, kies dan voor een bed met een stevige stof die bestand is tegen de capriolen van jouw hond. 

 

Comfort

Honden hebben net als wij behoefte aan comfort, en hun behoeften kunnen na verloop van tijd veranderen. Als het huisdier bijvoorbeeld zijn oude dag nadert, is het verstandig om te investeren in een orthopedisch bed voor op reis, omdat het helpt tegen eventuele pijn die jouw hond heeft als gevolg van orthopedische problemen. 

 

Stabiliteit

Zoals eerder vermeld, zijn autostoelen niet bepaald de meest stabiele plaatsen voor honden om zich in de auto te ontspannen. De meeste autostoelen zijn gemaakt van leer of een ander soort gladde stof die je huisdier geen tractie biedt om op één plaats te blijven terwijl de auto rijdt en draait. 

 

Om de paar minuten tegen de autodeur botsen kan moeilijk gemakkelijk zijn voor je pup. Dat is waar autobedden kunnen helpen. Een honden autostoeltje kan voorzien zijn van een antislipbodem of een veiligheidsgordel om het bed en huisdier veilig op één plaats vast te binden. 

 

Installatie

De installatie van een autostoel voor honden kan enigszins vergelijkbaar zijn met de installatie van een kinderzitje. Er zijn riemen en vergrendelingen bij betrokken om het zitje veilig te houden. Zoek naar een bed dat gemakkelijk te installeren is zonder de veiligheid van uw hond in gevaar te brengen. Houd er echter rekening mee dat de installatie van een autobed kan variëren naargelang de plaatsing. 

 

Reinigbaarheid 

Angstige huisdieren hebben soms last van overmatig kwijlen en maag- en darmstoornissen tijdens het reizen. En niet te vergeten, bewegingsziekte kan jouw pup aan het braken brengen. Daarom is het verstandig om te investeren in een hondenmand die makkelijk wasbaar is en dat bovendien in de wasmachine kan. 

 

Ontwerp

Fabrikanten van huisdierproducten zijn zich er wel van bewust dat klanttevredenheid samenhangt met verschillende factoren, zoals comfort voor huisdieren, hoogwaardige materialen en zelfs het ontwerp. Daarom is er zelden een tekort aan designopties in hondenbedden. Het ontwerp van een honden autostoel is afhankelijk van het type. 

 

Wat is de beste manier om een hond in een auto te vervoeren?

Wat de beste manier is om een hond in een auto te vervoeren, hangt af van hoe lang de reis duurt. Voor korte ritten kun je investeren in een harnas met crash-test, zodat uw pup veilig op de autostoel kan zitten. Voor langere ritten kun je het beste een dierenmand voor in de auto kopen, zodat jouw huisdier de hele reis comfortabel blijft.