Blocs
Image default
Mode en Kleding

Op vakantie, welke tas neem ik mee?

Op vakantie, welke tas neem ik mee?

Op vakantie gaan is ontzettend leuk. Je gaat er leuke nieuwe herinneringen maken, maar je gaat ook souvenirtjes kopen. Het gaat er vooral om dat je een leuke tijd gaat beleven op je vakantie. Het inpakken van je spullen kan veel stress met zich meenemen. Zo komt als snel de vraag welke tas je precies mee moet nemen en is een tas wel groot genoeg om alles in kwijt te kunnen? Er zijn verschillende manieren om te bekijken wat je precies mee kan nemen. 

Waar moet de tas mee naar toe?

De eerste vraag die jij jezelf moet gaan stellen is waar de tas mee naar toe moet. Als je de tas mee moet nemen in het vliegtuig, zal de tas niet al te zwaar mogen wegen. Het is belangrijk dat hier rekening mee gehouden wordt als je gaat inpakken. Anders kun je de helft op het vliegveld weer uitpakken. Een tas van Castelijn & Beerens bijvoorbeeld kan makkelijk helemaal vol gepropt worden, maar dit kun je beter niet doen. 

Als je weet hoeveel er in de tas meegenomen mag worden, kun je al makkelijker bekijken welke tas je mee kan nemen. Wanneer een tas 25 kilo mag wegen, zal je al je spullen echt niet in een handtas hoeven stoppen. Je kan dan beter voor een weekendtas gaan. Je kan uit meerdere tassen kiezen, maar zorg wel dat de tas niet te zwaar is om zelf te tillen. 

Wat neem je mee?

Zodra je weet waar de tas mee naar toe gaat, kun je gaan bepalen wat je mee gaat nemen. Er zullen ongetwijfeld verschillende dingen in moeten die je niet kwijt kan raken. Dit kan bijvoorbeeld een portemonnee heren zijn, maar ook sieraden mogen niet zomaar verdwijnen. Je kan dan het beste kiezen voor een tas met vakken. Door een tas met vakken te gebruiken, kun je makkelijker bij je belangrijke spullen komen. 

Het kan zijn dat je vooral kleding mee neemt, dan is een weekendtas of een andere grote tas de beste optie. Hoe kleiner je de kleding opvouwt, hoe meer je mee kunt nemen in je tas. Uiteraard moet je wel rekening houden met het gewicht van de tas, maar je kan dan wel makkelijker meer in je tas kwijt. Dit kan ook makkelijk zijn voor op de terugweg, omdat je dan souvenirtjes bij je hebt. 

De beste tas voor jou

Op het moment dat je deze dingen bepaald hebt, kun je misschien nog steeds twijfelen over de juiste tas. Het makkelijkste is om te bekijken of een tas overal mee naartoe genomen moet worden. Als een tas op de hotelkamer blijft, hoeft deze niet praktisch te zijn om mee te nemen. Op het moment dat de tas overal mee naar toe moet, zal deze niet in je vingers moeten snijden. 

Uiteindelijk is het een kwestie van kijken wat jezelf fijn vindt. Als je liever een grote tas hebt met veel ruimte en een handtas, kan dit natuurlijk ook. In de meeste gevallen zal alle informatie van een reis te vinden zijn op de website waar je de reis geboekt hebt. Daardoor hoef je jezelf niet druk te maken.