Blocs
Image default
Woning en Tuin

Heeft u net een matras gekocht bij een beddenwinkel nabij Antwerpen?

Heeft u pas een nieuwe matras aangeschaft bij een beddenwinkel in de buurt van Antwerpen en bent u benieuwd hoe u uw nachtrust nog verder kunt verbeteren? Door bewust bezig te zijn met het licht waar u aan blootgesteld wordt, kunt u ervoor zorgen dat u echt kunt genieten van uw aankoop bij Dormex, uw matrassenwinkel nabij Antwerpen.

Het verband tussen licht en slaap

Uw innerlijke dagelijkse ritme bepaalt wanneer u in slaap valt op uw matras van deze beddenwinkel in regio Antwerpen. Dit ritme wordt op zijn beurt sterk beïnvloed door het licht dat in uw ogen valt. In het donker maakt het lichaam melatonine aan, een hormoon dat ervoor zorgt dat u zich slaperig gaat voelen. Als u laat op de avond nog blootgesteld wordt aan licht, verstoort dit de productie van melatonine. Dit geldt nog sterker voor blauw licht, dat in de natuur vroeger op de dag voorkomt.

Een donkere slaapkamer

Kies voor uw slaapkamer voor lampen die een zacht schijnsel geven. Als er licht in uw slaapkamer schijnt, kan dit uw slaapritme verstoren. Dit is zelfs het geval als uw ogen gesloten zijn. Als u last heeft van licht, bijvoorbeeld door een straatlantaarn voor uw huis, is het daarom handig om verduisterende gordijnen aan te schaffen. Samen met uw matras van deze matrassenwinkel nabij Antwerpen zullen zij uw slaapkamer aangenamer maken.

Vermijd schermen voor het slapengaan

Is het bijna tijd om te gaan slapen op uw nieuwe matras van Dormex, een professionele matrassenwinkel nabij Antwerpen? Probeer eens om een uur voordat u naar bed gaat uw televisie, computer en telefoon uit te zetten. Zo wordt uw lichaam niet langer blootgesteld aan het licht van de schermen, dat vaak ook nog blauw is. Deze tips zullen u helpen om lekker te slapen en uitgerust wakker te worden op uw matras van deze deskundige beddenwinkel in regio Antwerpen. Krijg je graag nog extra slaapadvies? Ga dan gerust eens langs bij deze expert!