Blocs
Image default
Kinderen

5 tips voor het leren lopen van je baby

De eerste stapjes van je baby is een heel bijzonder moment voor jou als ouder. De eerste stapjes zullen niet geweldig zijn, maar je kind deed het wel. Wanneer een baby zijn eerste stapjes zet verschilt per kind. Het ene kind is er snel bij, het andere kind heeft het nut nog niet gezien en blijft bij het kruipen. Als er dan toch een schatting moet worden gemaakt, dan is te zien dat de meeste baby’s tussen de 9 en 12 maanden zijn of haar eerste stapjes zet. Na 18 maanden moet je baby ongeveer al kunnen lopen, geen schande als het niet zo is, maar dan is het wel handig om hulp te vragen. Na de eerste stapjes kan je als ouder ook het leren lopen stimuleren, zonder te pushen. Verder in deze blog zijn 5 tips te lezen die je kan hanteren om je baby te stimuleren.

Tip 1:  Wees positief

Als ouder moet je motiverend en positief overkomen. Dit kan je doen door je baby zoveel mogelijk te complimenteren. Met aanmoedigen wil je kind ook sneller meer proberen. Aanmoedigen kan je doen door te klappen en te juichen.

Tip 2:  Leg speelgoed op hogere plekken

Door speelgoed op hogere plekken te leggen, zal je baby proberen deze te pakken en dus meer willen gaan staan. Je baby zal de essentie van staan en lopen zien. Daarbij is het ook handig om dit speelgoed op zware meubels te leggen. Hier kan je baby makkelijk zich aan optrekken zonder dat er spullen omvallen.

Tip 3:  Zorg voor een veilige ondergrond

De ondergrond voor het lopen van je baby is erg belangrijk. Zo is een gladde ondergrond niet prettig voor je baby, de kans voor uitglijden is groot, en het opstaan en stappen zetten is niet te doen. Je baby zal bij het leren lopen veel vallen en weer opstaan, daarbij is het dus ook handig om een zachte ondergrond te hebben waar hij of zij kan oefenen. Een hobbelige ondergrond is niet handig. Daarbij komt ook kijken dat je in de buurt moet blijven als je kind aan het oefenen is.

Tip 4:  Bescherming van de voetjes

Bij het lopen is het ook belangrijk dat de voetjes van je baby worden beschermd. Voor binnen is het handig om antislipsokjes of babyslofjes aan te schaffen. Als je van plan bent om buiten te gaan lopen, dan zijn babyschoenen van Shoesme een aanrader. Deze schoenen bieden bescherming, maar zijn wel soepel en flexibel. Zo zorg je ervoor dat je baby met bescherming toch zonder moeite stappen kan maken.

Tip 5: Ondersteuning

Als ouder kan je ook je kind ondersteunen bij het lopen. Zo kan je baby aan de hand van jou stappen maken. Zo heeft je baby genoeg ondersteuning en zijn stappen maken makkelijk. Echter is het wel belangrijk dat je niet het kind vasthoud boven de schouder van je kind. Als je dat wel doet, zal je kind gaan hangen en dit bevordert het lopen niet. Verder moet je ook niet aan de handjes van je baby trekken, houdt de handjes van je baby rustig en losjes vast. Baby’s vinden het soms lastig om los te laten en zelf te gaan lopen. Je kan hier ook een knuffel voor gebruiken. Zo kan jij en je baby aan beide kanten vasthouden, zo leunt je baby nog minder op jou.