Blocs
Image default
Vakantie

Geniet van een wandelvakantie in Frankrijk

Frankrijk is een prachtig land om te wandelen. Het is bij uitstek een land met een veelzijdig landschap, waar je mooie wandelingen door de bergen maakt, oneindige stranden verkent of langs de wijngaarden je kilometers maakt. We kunnen het ons bij Blocs.be dan ook goed voorstellen dat dit jou aanspreekt. Heb je plannen voor een wandelvakantie in Frankrijk, dan is er wel een aantal dingen om goed rekening mee te houden. Zorg er altijd voor dat je goed voorbereid aan de wandel gaat, zodat je optimaal van je wandelingen geniet. We geven je hiervoor enkele handige adviezen en geven je ook een tip over een luxe vakantiepark in Frankrijk waarvandaan jij straks met je routes begint.

Denk goed na over het gebied waar je wil gaan lopen

Frankrijk is een groot land, waar genoeg te ontdekken valt. Ook op het gebied van wandelen heb je zodoende veel keuze. Het is goed om van tevoren na te denken over het soort wandelingen dat je wil gaan maken. Zie je het bijvoorbeeld helemaal zitten om een bergachtig gebied in te trekken, dan zijn de Franse Alpen het overwegen waard. Voor dat echte Franse gevoel kan je er ook voor kiezen om te gaan wandelen tussen de wijngaarden. Dat is gelijk een goed moment om de regionale wijnen eens te proberen! Wat jouw keuze ook is, in Frankrijk kan je als wandelaar altijd je hart ophalen.

Volg de mooiste routes in jouw regio

In Frankrijk wordt het wandelen altijd zoveel mogelijk gestimuleerd. Vandaar ook dat er door het hele land routes zijn uitgezet waarmee je de mooiste plekken van het land te zien krijgt, ook als je een heerlijke vakantie doorbrengt bij een vakantiepark in Frankrijk. Er is volop informatie over deze routes te vinden. Je kan hiervoor altijd een keer binnenlopen bij een Office du Tourisme, waar ze je graag vertellen wat de mooiste wandelroutes zijn in de omgeving waar je op vakantie bent. Vaak krijg je hier dan ook een route op papier mee. Dit kan gratis zijn, of tegen een kleine vergoeding. Bij het Office du Tourisme weten ze als geen ander welke bezienswaardigheden je echt niet mag missen! Uiteraard is er ook online veel informatie over deze routes te vinden. Sowieso: de routes zijn over het algemeen goed bewegwijzerd.

Zorg voor de juiste uitrusting

Voor een wandelvakantie heb je een goede uitrusting nodig. Denk aan comfortabele, stevige schoenen die ervoor zorgen dat je zonder blaren je meters maakt. Maar daarnaast is het ook belangrijk om kleding te dragen die goed aansluit op het weer in de regio waar je gaat lopen. Zeker in de warmere delen van Frankrijk is het belangrijk om hier goed op te letten. Een stevige rugtas voor je spullen, alsmede een waterfles om goed gehydrateerd te blijven, zijn eigenlijk ook onmisbaar.

Boek een comfortabel verblijf

Na een dag wandelen is het belangrijk om goed uit te rusten. Even de benen omhoog en de vermoeide spieren weer laten ontspannen. De luxe vakantieparken van FranceComfort bieden je al het comfort dat je maar kan wensen. Je vindt deze parken in meerdere populaire regio’s in Midden- en Zuid-Frankrijk. Je geniet niet alleen maar van een mooie, zeer compleet uitgeruste vakantiewoning, maar ook van alle faciliteiten die je maar kan wensen. Denk bijvoorbeeld aan een zwembad, restaurants, een speeltuin, wellnessfaciliteiten en een receptie waar Nederlandssprekende medewerkers aanwezig zijn. Zo kan er nooit een misverstand ontstaan als je ergens mee zit, of een vraag hebt over je verblijf. Alles om ervoor te zorgen dat jij straks optimaal gaat genieten van je Franse wandelvakantie!