Blocs
Image default
Aanbiedingen

Zo gaat je airco nog zomers mee!

Draait bij jou de airco overuren elke zomer? Dan is het wel verstandig om de airco goed te onderhouden. Het zou natuurlijk zonde zijn als het apparaat er plots mee stopt, omdat je de airconditioning niet goed hebt onderhouden. Hoe je dit precies doet? We vertellen je er meer over in dit blog.

Check de koelvloeistof
Net als een auto maakt een airconditioning gebruik van koelvloeistof. De lucht stroomt langs deze koelende vloeistof, waardoor de lucht afkoelt en vervolgens jouw woning inblaast. Als er te weinig koelvloeistof in het apparaat zit, kan het zijn dat de airco niet meer goed koelt. Het is daarom belangrijk om de vloeistof op peil te houden. Het bijvullen kan je het best overlaten aan een monteur, want dit is een behoorlijk precies werkje. 

 

Vervang het filter
In de lucht dwaalt een hoop stof en andere viezigheden rond. Na verloop van tijd hopen deze deeltjes zich op in het filter van de airconditioning. Dit kan leiden tot irritatie aan de luchtwegen en ogen. Het is dus verstandig om het filter zo nu en dan schoon te maken en te vervangen als dit nodig is. Dit is een simpel klusje en kan je gewoon zelf doen.

Kapotte onderdelen vervangen
Soms stopt een airco in zijn geheel met werken. In dat geval is er een onderdeel kapotgegaan. Het is niet nodig om direct een nieuwe airco aan te schaffen. Meestal kan het onderdeel gewoon vervangen worden. Hiervoor heb je natuurlijk wel de juiste airco onderdelen nodig. Voor deze onderdelen kan je terecht in de webwinkel van Fixpart.be. Als je handig bent, kan je het onderdeel vervolgens helemaal zelf vervangen. Schakel anders de hulp van een monteur in. 

 

https://fixpart.be/nl