Blocs
Image default
Aanbiedingen

Zo creëer je meer licht en ruimte in huis

 

Niemand vindt het fijn om in een donker huis te wonen. Maar wist je dat een donker huis ook serieuze gevolgen kan hebben? Met name in de winter kan donkerheid in huis leiden tot een winterdip, daarnaast lijkt de woning kleiner en bestaat de kans dat er niet voldoende frisse lucht naar binnen komt. Maar hoe creëer je nou meer licht en ruimte in huis? Dit kan erg lastig zijn, al helemaal als je een kleine woonkamer hebt. Gelukkig hebben wij de oplossing voor jou!

1: Verwijder objecten voor ramen

 

Ramen zijn een bron voor natuurlijk licht, en daarom een belangrijk aspect in uw interieur. Eigenlijk is het noodzakelijk om in ieder geval één of meerdere ramen in een woonruimte te hebben. Wanneer u over een woning beschikt met weinig ramen, dan is de kans groot dat u weinig natuurlijk licht naar binnen kan laten. Wat dan erg belangrijk is is geen objecten voor het raam te plaatsen. Het komt erg vaak voor dat men de vensterbank gebruikt voor het plaatsen van foto’s, schilderijen of planten. Wat er vergeten wordt is dat hierdoor het licht kan worden geblokkeerd en het de ruimte kleiner laten ogen.

 

2: Een schuifpui

 

Toe aan een nieuwe en grote verandering wat betreft het licht in uw woning maar geen zin in een mega verbouwing? Dan is een schuifpui de oplossing. Schuifpuien is eigenlijk een glazen wand die je kan verschuiven waardoor je een directe doorgang naar de tuin hebt. Zo krijg je direct een ruimtelijker gevoel en creëer je meer licht in huis. Zo ziet je woonkamer er direct frisser, ruimer en lichter uit.

 

3: Een fris interieur

 

Ook de kleuren in uw interieur zijn van groot belang. Dit is misschien een voor de hand liggende tip maar van het resultaat zul je erg blij worden. Door de muren en het plafond licht te verven maak je een ruimte direct een stuk lichter. Wit is natuurlijk een goede keuze, maar je kunt ook voor een andere lichte kleur verf kiezen. Denk aan beige of lichtgrijs. Ook een lichte vloer kan een groot verschil maken en de aanschaf van lichtere meubels is de kers op de taart!

 

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier