Blocs
Image default
Groothandel

Wat zijn LED-panelen

Laten we eerst eens kijken wat LED panelen precies zijn. Een LED paneel is een plaat waarin meerdere LED’s zijn verwerkt. Ze geven diffuus licht, wat betekent dat het licht gelijkmatig wordt verdeeld. Bij een led paneel kijk je niet direct in een led lichtbron, wat bij andere lichtbronnen zoals led armaturen of led buizen vaak wel het geval is. Het diffuse licht heeft geen verblindende werking.

Waar worden LED-panelen gebruikt?

Waar worden LED-panelen gebruikt? LED panelen vind je vooral in professionele omgevingen. Denk aan kantoorruimtes, scholen, ziekenhuizen, winkels, tandarts- en huisartsenpraktijken, bibliotheken en bijna elke andere denkbare ruimte. Je kunt het al raden. Wanneer je led verlichting kopen wil, kun je deze bijna overal gebruiken. Dit komt niet alleen door het aangename licht dat de panelen produceren, maar ook door de duurzaamheid en energiezuinigheid van het product. Ook het gebruik van LED panelen in huis wordt steeds populairder. Ze kunnen worden gebruikt om uw garage of kelder te verlichten, maar ook uw badkamer of keuken.

Wat zijn de voordelen van LED-panelen?

Wanneer u een ruimte vult met LED panelen, profiteert u van de voordelen. Dit zijn de voordelen van LED panelen. Energiezuinig: u bespaart op energie en dus op energiekosten. LED-panelen vervangen oude tl-bakken. Wanneer je ouderwetse tl-verlichting vervangt door led-panelen, bespaar je maar liefst 75% op het energieverbruik. Lange levensduur is ook een voordeel. Een LED paneel gaat jaren mee, dus over frequente vervangingskosten hoef je je geen zorgen te maken. Er zijn panelen die een levensduur hebben van maar liefst 50.000 uur.

Erg makkelijk onderhoud

Het onderhouden van een LED paneel is heel eenvoudig. Als je het LED paneel wilt reinigen, hoef je alleen maar met een (vochtige) doek over het paneel te gaan. Doordat u dit eenvoudig zelf kunt doen, bespaart u op onderhouds- en schoonmaakkosten. LED panelen zijn er in allerlei formaten, dus geschikt voor vrijwel elk systeemplafond! De standaard afmetingen zijn: 30×30 cm, 30×60 cm, 60×60 cm en 30×120 cm.