Blocs
Image default
Aanbiedingen

Ontdek de oorzaak van ijsvorming in de koelkast

Ontdek de oorzaak van ijsvorming in de koelkast

Wanneer er ijs ontstaat in de koelkast, is er meestal een probleem met de sluiting van de koelkast. IJsvorming kan ervoor zorgen dat de koelkast niet meer goed koelt. Je kunt een monteur laten komen, maar je kunt ook zelf op zoek gaan naar de oorzaak. Dit is meestal niet moeilijk en het bespaart veel geld. Ben je benieuwd hoe je zelf het beste op zoek kunt gaan naar de oorzaak? Lees dan verder en kom erachter!

 

De koelkast ontdooien 

Om te beginnen moet je de stekker uit het stopcontact halen en het apparaat ontdooien. Maak vervolgens de koelkast goed schoon en verwijder het ijs. Controleer daarna de ingestelde tempratuur van de koelkast. Het is belangrijk dat deze niet lager is dan 3 graden Celsius. Als de koelkast kouder staat ingesteld is de kans op ijsvorming groter. De tempratuur van de koelkast is ook afhankelijk van de tijd dat de deur openstaat. 

 

Het afvoerputje schoonmaken

Als je de tempratuur hebt gecontroleerd, is het belangrijk om het afvoerputje te checken. Het kan voorkomen dat deze verstopt is en dat de koelkast daardoor ijskristallen gaat produceren. Dit komt omdat de koelkast dan het vocht niet meer kwijt kan.

 

Het rubber controleren 

Tot slot is het belangrijk om het rubber in de deur te controleren. Er kunnen scheuren in het rubber van de deur ontstaan, doordat er koude lucht langs de deur gaat. Hierdoor sluit de deur niet goed en kan er ijsvorming ontstaan. 

 

Vervang de onderdelen zelf!

Heb je deze stappen doorlopen en ontstaat er na een week weer ijsvorming? Dan is de kans groot dat er een onderdeel van de koelkast kapot is. Het is belangrijk om deze zo snel mogelijk te laten vervangen, omdat er anders ook andere onderdelen kapot kunnen gaan. Wil je een nieuw onderdeel bestellen en zelf vervangen? Neem dan een kijkje op de website van Fixpart.be en bestel jouw nieuwe koelkastonderdelen

https://fixpart.be/