Blocs
Image default
Electronica en Computers

Wat je moet weten voordat je een alarmsysteem gaat kopen

Wat is het verschil tussen een huisalarmsysteem en een huisbeveiligingssysteem? Technisch gezien… niets! Het belangrijkste is het niveau van domotica, het installatieproces en de bewakingsopties. Er zijn veel beveiligingssystemen waaruit u kunt kiezen en dit moet zorgvuldig worden overwogen. De beste manier om tot een goede beslissing te komen is door de volgende vragen te beantwoorden.

* Bent u eigenaar of huurder van uw huidige woning?
* Heeft u mobiele toegang op afstand nodig en wat zijn de mogelijkheden?
* Is een camera noodzakelijk?
* Bent u van plan binnenkort te verhuizen?
* Heeft u meer nodig dan een anti-inbraak systeem?
* Zijn er goede verwijzingen?
* Wat is de reputatie van het beveiligingssysteem?

Deze eenvoudige vragen zullen u leiden naar de keuze van de binnenlandse veiligheid en ervoor zorgen dat u precies krijgt wat u nodig hebt. U zult merken dat de meeste home security systemen komen met extra functies die je niet nodig hebt en waarschijnlijk nooit zal gebruiken! Als u slim winkelt, bespaart u geld en een hoop hoofdpijn. Doe gewoon je huiswerk goed.

En wat nu?

Na het beantwoorden van de bovenstaande vragen, is het tijd om te gaan in de werkelijke home security systeem opties en krijg het beste dat past bij uw behoeften of dat u de voorkeur. Het volgende is een samengevatte lijst van functies om altijd uit te kijken voor bij het investeren in een huis beveiligingssysteem.

* Kosten – dit omvat het kopen van de apparatuur, installatie en maandelijkse monitoring abonnement kosten. U moet rekening houden met de prijs van de apparatuur en de installatie kosten die worden geleverd met het huis beveiligingssysteem gekocht. Sommige draadloze beveiligingssystemen vereisen een eenvoudige DIY, maar u kunt ook het huren van een klusjesman als je DIY vaardigheden nooit ontwikkeld! Zorg ervoor dat u de beste koopje als je verschillende offertes voor hetzelfde ding te krijgen.

Tip: Draadloze home security systemen zijn goedkoper en gemakkelijker te installeren in vergelijking met bekabelde systemen.

* Installatie – het volgende wat u moet overwegen is de installatie-eisen en procedure. Terwijl sommige eenvoudige systemen installaties zijn DIY, moet u misschien een derde professionele klusjesman in te huren en te betalen per uur om het goed te laten repareren. Anders zullen de meeste beveiligingsbedrijven de installatie voor u doen, die in rekening wordt gebracht als onderdeel van de totale kosten.

* Bewaking – hoe uw huisbeveiligingssysteem wordt bewaakt is zeer belangrijk. De meeste beveiligingsbedrijven zullen een centrale meldkamer hebben die 24/7 bemand is. Er zijn in principe 3 manieren waarop monitoring kanalen kunnen worden opgezet. Cellulaire monitoring is de veiligste optie, maar ook de duurste, telefoonlijn en internet is de goedkoopste van de drie. Houd er rekening mee dat de kosten voor centrale bewaking kunnen oplopen tot $60 per maand en dat u het misschien niet echt nodig heeft! Ook zelf toezicht houden kan een goed idee zijn, maar niet altijd de beste optie.

* Home Automation – dit is een functie die de laatste tijd aan populariteit heeft gewonnen. Houdt u er rekening mee dat u hier extra voor moet betalen. In principe stelt dit u in staat om apparaten en de beveiligingsapparatuur te bedienen terwijl u niet thuis bent. U kunt live of opgenomen beelden van CCTV-camera’s bekijken en het alarm afzetten of inschakelen vanaf elke plek waar u bent via uw smartphone of een ander apparaat met internetverbinding. Een systeem dat verschillende detecties en sensoren ondersteunt en u tegelijkertijd uitgebreide controlemogelijkheden biedt, is het beste.

* Contracten – vergeet nooit de kleine lettertjes te lezen. Veel beveiligingsbedrijven zullen u met een contract opzadelen wanneer ze het beveiligingssysteem voor u installeren. Controleer de periode van het contract en de voorwaarden voordat u iets ondertekent. Controleer ook of het contract betrekking heeft op zaken zoals het verplaatsen van het systeem naar uw nieuwe huis in het geval u moet verhuizen. Contracten zijn bindende juridische documenten en u zult aan de veilige kant van het hek willen staan als er onverhoopt dingen misgaan!

* Garantie op apparatuur – u zult dit zeer zorgvuldig willen overwegen voordat u beveiligings- of bewakingsapparatuur aanschaft. De meeste beveiligingsbedrijven bieden een garantie die gedurende een bepaalde periode gratis vervangingen of reparaties dekt. Controleer de garantie-informatie om eventuele toekomstige problemen te voorkomen.

* Schaalbaarheid of add-on functies – een ander ding dat u zult willen met een beveiligingssysteem is de mogelijkheid en het gemak van upgraden of downgraden als dat nodig is. Omdat levensstijlen veranderen, is het belangrijk om van te voren uit te vinden of het beveiligingssysteem u in staat zal stellen om de veranderingen of toevoegingen zonder complicaties op te nemen.

* Toegang op afstand – een goed huisbeveiligingssysteem biedt u ook toegang op afstand via mobiele apps of webgebaseerde dashboards.

https://www.securitythuis.nl/