Blocs
Image default
Dienstverlening

Wat Doet Een Sport Psycholoog Eigenlijk?

Een sport psycholoog moet een wetenschappelijke studie volgen over mensen en hoe ze zich gedragen tijdens het sporten. Dit bevat onderwerpen als persoonlijkheid, motivatie, mentale kracht, managen van emoties (zoals woede of nervositeit), team dynamiek, leiderschap en het verhogen van het zelfvertrouwen. 

In essentie draait dit vak om de psychologische, mentale componenten of bepalende factoren voor de prestaties, maar ook het psychologische effect voor sport.zom

Mensen denken dat sport psychologen denkwijzen of ontspanningsmethoden of technieken gebruiken, of ze vergelijken het met hypnotherapie.

Professionele atleten en veel teams erkennen dat de waarde van een sport psycholoog een echte verbetering is voor de atleten en dat het een belangrijke studie is voor het hele land.

-hoe beter de psychologische studie hoe beter de atleten van dat land. Het werkt goed voor zowel de amateur als de gevorderde atleet. 

Veel sport psychologen bestuderen de belangrijke taken zoals:

– Assessment en Testen van de atleten

– Ontwerp en Oplevering van trainings schema’s.

– Eén-op-één prestatie coaching

– Team Ontwikkeling.

– Onderzoek

Team Ontwikkeling:

Het werk van een sport psycholoog gebeurt in de vorm van team building sessie waarbij de psycholoog faciliterend werkt. Hier verbeterd hij de kwaliteit van relaties tussen de leden van een team. Het succes van het spel is afhankelijk van eenheid en harmonie binnen het team en ze moeten als een eenheid werken, zoals de snaren van een viool.

Ontwerp en Oplevering van training schema’s

Het belang van mentale training, visualisatie of zelf-hypnose, zijn technieken die vaak worden gebruikt door psychologen om sporters te helpen bij het visualiseren en mentaal trainen van een bepaalde of gewenste gebeurtenis. Door alle zintuigen te gebruiken creëer je een werkelijke ervaring van het behalen van de gewenste doelen.

De eerste- keer dat je visualisatie probeert helpt het om een geoefende facilitator or beoefenaar re hebben om je door het proces te leiden. Wanneer je gewent bent aan de techniek wordt het makkelijker om de technieken zelf te oefenen.

De Psycholoog – Rotterdam psycholoog

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier