Blocs
Image default
Bedrijven

Verplichte btw aangifte in België

Btw aangifte België is verplicht voor iedere onderneming. Dit dient met regelmaat gedaan te worden en in bepaalde gevallen kan het zelfs maandelijks aan de orde zijn.

Gebruik het overzicht van alle transacties voor de aangifte

Omdat je als ondernemer niet altijd over voldoende tijd beschikt om deze aangifte uitgebreid te doen is het handig als je de gegevens zomaar uit je boekhouding kunt overnemen. Met een systeem zoals Yoursminc is dit eenvoudig te doen. Alle transacties die plaatsvinden binnen een bedrijf worden geregistreerd. Dit betekent dat jij een goed overzicht hebt van alles dat binnenkomt en eruit gaat op financieel gebied. Als deze gegevens goed en regelmatig ingevoerd worden kun je ze eenvoudig gebruiken als basis voor de btw aangifte en kost deze veel minder tijd.

Weinig kans op fouten

Een bijkomend voordeel is dat de gegevens één op één worden overgenomen uit de boekhouding. Omdat je deze niet opnieuw hoeft in te voeren wordt de kans op fouten ook beperkt. Mochten er toch fouten in staan dan kun je deze nog altijd achteraf wijzigen zodat de aangifte van btw helemaal juist is.

Gebruik Intervat voor het versturen

De aangifte zelf hoeft op deze manier niet zoveel tijd meer te kosten en kan ook nog eens eenvoudig verstuurd worden. Hiervoor maak je gebruik van een elektronische verbinding die bekend staat onder de naam Intervat. Hiermee kun je alle gegevens veilig doorgeven.

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier