Blocs
Image default
Woningen

Hoe vind ik niet alleen de goedkoopste energieleverancier, maar ook de beste energieleverancier?

“Wat is de beste energieleverancier?” “Moet ik van energieleverancier veranderen? Ik geef hier veel geld uit, maar ik weet zeker dat ik altijd elektriciteit heb.” “Hoe vind ik de goedkoopste energieleverancier?” “” “Ik werk al jaren bij mijn huidige energieleverancier. Kan ik overstappen?” “Ik wil groene stroom, maar ik wil niet teveel extra betalen, kan dat?”

Dit zijn enkele voorbeelden van vragen die we wekelijks ontvangen van mensen die nog steeds terughoudend zijn om over te stappen van de goedkoopste energieleverancier. Als u ook geïnteresseerd bent in het besparen van elektriciteitsrekeningen, is dit een goed onderwerp en kan het verder worden uitgelegd!

Je energie komt altijd van dezelfde plant. Het maakt niet uit waar je koopt.

Het maakt niet uit of u tot energieleverancier X, Y of Z behoort: uw elektriciteit en aardgas komen altijd van dezelfde centrale en / of windpark. Ja, ook al is de buurman geregistreerd bij een andere energieleverancier, hij is inderdaad precies hetzelfde als de buurman. Dit is ook het geval als ze grijze stroom hebben en je kiest voor groene stroom. In feite is dat ook het geval met aardgas. Wanneer u van energieleverancier verandert, is dit niet veranderd. Dan komt er ineens geen aparte pijp meer bij je thuis. Met dezelfde buizen en dezelfde planten om je huis binnen te komen, is de energie nog steeds precies hetzelfde.

Voor elke leverancier wordt het immers te gecompliceerd en duur om uw eigen energie aan uw huis te leveren. Daarom wordt elk type elektriciteit en aardgas geleverd door netbeheerders in uw regio (zoals Eandis, Infrax of andere operators). Zelfs als u van provider verandert, blijft dezelfde netwerkoperator hetzelfde doen voor uw gezin. Het is duidelijk dat als de elektriciteitsmeter wordt geannuleerd, de energietoevoer ook stopt. Zodra de verbinding echter opnieuw wordt geactiveerd, stroomt dezelfde energie weer door dezelfde lijn.

Maar wat als ik groene energie wil! En er is geen vuilgrijs zoals de buren.

Je kunt natuurlijk altijd kiezen voor groene energie. Of het kan elektriciteit vereisen van een speciale leverancier. Het belangrijkste is dat je keuzes moet maken om het meeste uit je energie te halen.

Alle netbeheerders krijgen rechtstreeks stroom van verschillende energieleveranciers. Als bewoners in een bepaald gebied bijvoorbeeld in totaal 20% groene energie afnemen bij Luminus of Engie, zullen Luminus en Engie 20% van alle groene energie leveren aan de desbetreffende netbeheerder. Alle vormen van energie hopen zich echter in grote hoeveelheden op. Vervolgens wordt het op dezelfde manier aan elke gebruiker gedistribueerd.

Dat gaat zeker veranderen naar welke leverancier ik ga?

Het is daarom absoluut belangrijk om u bij welke leverancier aan te melden. Als u groene stroom wilt gebruiken, zorgt uw leverancier ervoor dat hij ook groene stroom produceert of koopt. Ook al gebeurt dit bij een externe centrale of bij een Duitse buurman. Dit zal een combinatie van verschillende energietypen creëren die kunnen worden gebruikt in uw postcode-gebied. Maar draag het zelf.

Daarom is het met dezelfde energie niet verrassend dat buren veel minder betalen dan jij. Als u al jaren allianties aangaat met huidige leveranciers en uw buren weten hoe ze elk jaar de laagste prijs moeten betalen, is het interessant om te kijken of u ook een betere prijs kunt krijgen.

Dit kan natuurlijk ook op andere manieren worden opgelost. Als je tarieven goed zijn, maar je vrienden of familie in de omgeving betalen nog steeds te veel voor dezelfde energie. Dit is een gemiste kans voor portemonnees!

U betaalt bij elke leverancier dezelfde verzendkosten en vergoedingen

Het maakt niet uit op welke energieleverancier u bent aangesloten, de distributiekosten en vergoedingen zijn altijd gelijk, want de netbeheerder is verantwoordelijk voor de levering. Deze vergoedingen worden ook distributienetwerktarieven genoemd. Deze vergoedingen worden bepaald door netwerkbeheerders (zoals Eandis en Infrax). Ze rekenen hetzelfde voor alle consumenten, ongeacht bij welke energieleverancier ze zich registreren. Kan de kosten van netwerkexploitanten niet besparen. Tenzij je een batterij van Tesla (Power Wall) koopt, wordt dit het volgende verhaal.

U moet hiermee rekening houden bij het vergelijken van leveranciersprijzen. De ene comparator geeft alle kosten in detail weer, terwijl de andere comparator alle kosten in een beperkt bereik laat zien. Daarom is het verstandig om te vergelijken met een comparator die in alle prijselementen zo transparant mogelijk moet zijn. Om er zeker van te zijn dat de goedkoopste leverancier gevonden wordt – inclusief alle netwerktarieven en heffingen – kunt u de meest complete en transparante offerte voor uw situatie raadplegen op de website www.energieleveranciers.be.

https://be.propenda.com/keyword/zoek.html