Blocs
Image default
Bedrijven

Hoe richt jij je eetkamer in?

Hoe richt jij je eetkamer in?

Je eetkamer inrichten kan best wel een hele opgave zijn. Wat precies plaats je er allemaal in? Welke meubelen en accessoires kies je en hoe kleed je de ruimte verder aan?

 

Start met je eetkamertafel

Als je volledig van nul begint, dan kun je het makkelijkst van bij je eetkamertafel starten. Ga je voor rond, vierkant of ovaal? Uiteraard hou je ook rekening met de stijl van je woning: klassiek, modern, stoer of retro? Daarna komen je eetkamerstoelen. Als derde voorzie je een kast of een dressoir. De ‘grote’ meubelen staan er nu. Nu komen de details aan bod: muurdecoratie, vloerkleed en verlichting. Bij een ronde eetkamertafel kies je je vloerkleed rond. Dit is het meest stijlvolle. Heb je een rechthoekige of vierkante tafel en wil je toch een vloerkleed rond? Leg je ronde vloerkleed dan tussen de eetkamer en de zithoek. Daar komt het pas echt goed tot zijn recht. Zorg ook nog voor sfeervolle verlichting: hanglamp, muurlampen en vloerlampen bijvoorbeeld. Nu is het grootste gedeelte van je inrichting achter de rug.

 

Je eetkamer als levende kamer

Het leven verandert, en dus ook je woninginrichting en je eetkamer. Ook dit kun je in gedachte houden als je een eiken eettafel voor je eetkamer gaat uitzoeken. Ben je alleen maar krijg je vaak vrienden op bezoek? Kies dan voor een kleine tafel die uitschuifbaar is. Heb je veel ruimte en wijzigt het aantal eters voortdurend? Kies dan voor een ronde tafel met een centrale poot. Wil je graag zware eetkamerstoelen die je toch makkelijk kunt verschuiven? Denk dan aan stoelen op wieltjes. Hou je ervan om je interieur regelmatig een andere opstelling te geven? Denk dan aan modulaire kasten in plaatsen van één grote vitrinekast of dressoir. Het zijn maar een paar voorbeelden om aan te tonen dat je makkelijk je eetkamer kunt aanpassen aan verschillende situaties. ‘Bezin eer je begint’ is ook van toepassing als je je eetkamer inricht. Pas je eetkamer aan aan jouw gewoonten, dan hoef jij je niet aan te passen aan je eetkamer!

 

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier