Blocs
Image default
Beauty en verzorging

Geniet van je zwangerschap dankzij deze tips tegen melasma

Vele vrouwen die last hebben van een zwangerschapsmasker en niet weten wat dit inhoudt, schieten in paniek tijdens hun zwangerschap. Want wat is een zwangerschapsmasker juist en vanwaar komen die vervelende vlekken nu plots? Is het gevaarlijk en kom je er vanzelf vanaf? Allemaal vragen die bij vrouwen dan door het hoofd spoken. Een belangrijke antwoord is alvast, nee het is niet gevaarlijk en ja, je komt er vanzelf weer vanaf. Toch kunnen die vlekken voor vele vrouwen een domper zetten op die mooie periode en daarom hebben wij hier wat tips samen gebracht om van die periode alsnog een mooie periode te kunnen maken.

 

Wat is een zwangerschapsmasker?

Wanneer je last hebt van een zwangerschap of anders genaamd melasma, dan heb je last van bruine vlekken in het gezicht en/of de nek. Het is een verkleuring van de huid die zich bij vrouwen ontwikkelt tijdens het tweede en derde trimester van hun zwangerschap. Het is zeer onschuldig en absoluut niet gevaarlijk. Het kan eigenlijk aanzien worden als een vorm van hyperpigmentatie. Eens het kindje geboren is, trekken deze vlekken vaak vanzelf weer weg.

Skinlight

Wil je een zwangerschapsmasker verminderen toch proberen? Dit kan absoluut met Skinlight, een crème die speciaal gebruikt wordt voor het bestrijden van pigmentvlekken. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is Skinlight tot 2 keer per dag aan te brengen op de vlekken. Het zal tot diep in de huid doordringen en het pigment vernietigen. Alsook wordt de aanmaak van nieuw pigment afgeremd. Je hoeft je geen zorgen te maken over de bijwerkingen of allergieën, de crème is immers zeer veilig voor jou en je kindje. Skinlight is gebaseerd op neutrale ingrediënten en heeft een neutrale PH waarde. Welk huidtype je dus ook hebt, een allergische reactie zal je er nooit op krijgen.

 

Lasertherapie

Voor vrouwen die zwanger zijn, klinkt een zwangerschapsmasker verwijderen met een laser misschien wat eng. Vooral omdat er aan de veiligheid van de baby wordt gedacht. Echter is een zwangerschapsmasker verwijderen met een laser volledig veilig. Het pigment in de huidcellen wordt vernietigd door de laserstraal maar de rest van je huidcellen blijven gewoon intact. Het is absoluut geen pijnlijke behandeling, hoogstens zal het aanvoelen alsof er met kleine kopspeldjes in je huid wordt geprikt. De mogelijke bijwerkingen kunnen een rode, gezwollen of jeukende huid zijn. Deze bijwerkingen gaan echter heel snel weer weg.

Huidarts

Kan je er geen genoegen mee nemen dat je melasma na de zwangerschap weer verdwijnt? Dan kan je eens met je huidarts of huisarts gaan praten of hoe je een zwangerschapsmasker verminderen of verwijderen mogelijk kan maken. Zij zullen samen met jou kijken naar een behandeling die voor jou past en waar jij je goed bij voelt.

 

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier