Blocs
Image default
Woning en Tuin

Een relaxte inrichting voor ouderen

Ben je op zoek naar een nieuwe fijne stoel waarin je de krant of een boek kunt lezen, maar waarin je ook een dutje kunt doen? En heb je moeite met het opstaan vanuit jouw stoel? Dan is een sta op stoel misschien wel wat voor jou. Deze elektrische stoel helpt je met zowel het zitten als opstaan, zodat het een stuk sneller gaat en minder moeite kost. Een sta op stoel heeft veel voordelen en bestaat in allerlei verschillende soorten uitvoeringen. Maar je kunt een sta op stoel ook op maat laten maken. Dit kan bijvoorbeeld bij de (online) winkel Meubelzorg. Lees verder voor meer informatie over de sta op stoel, de voordelen en waar je op moet letten bij de aankoop.

Sta op stoel

Wil je een sta op stoel kopen? Of heb je nog geen idee wat het is? Wij leggen het je uit. Een sta op stoel is een speciaal type stoel die met behulp van een elektromotor naar voren kan kantelen. Zo kan je de stoel dus makkelijk van een zit- naar een sta positie brengen. Naast het makkelijker kunnen opstaan, kan je door een sta op stoel ook makkelijker zitten. De stoel begeleidt jouw lichaam bij zowel het zitten als opstaan, zodat je zelf geen kracht hoeft te zetten met je armen. Hierdoor komt er ook minder druk op je bovenbenen te staan. Met zo’n stoel hoef je dus geen onnodige energie te verspillen. Naast dat deze stoelen heel handig zijn, zijn ze ook nog eens heel comfortabel en stijlvol. Ze zijn bijna niet te onderscheiden van een ‘normale’ stoel. 

Voordelen en waar je op moet letten

Hier zijn alle voordelen, zodat je een goede afweging kunt maken. De sta op stoel maakt het zitten en opstaan eenvoudiger. Hierdoor ben je niet afhankelijk van anderen die je moeten helpen met zitten of staan. De stoel is heel erg comfortabel. De stoelen zijn er in verschillende modellen, kleuren en materialen. Er zit er dus altijd een tussen die bij jouw interieur past.  Als je een sta op stoel gaat kopen, dan moet je op de volgende dingen letten. Het is goed om een stoel te kopen met een hoofd- en neksteun. Dit zorgt voor extra comfort en extra ondersteuning van jouw lichaam. Verder is het belangrijk dat je met je voeten bij de grond kan, zodat je geen slapende benen of kramp krijgt. Tot slot moet je bij de aankoop letten op hoogte van de armleuningen. Je armen moeten hier comfortabel op kunnen leunen, zonder dat je je schouders ervoor moet optrekken. Ook bij het bewegen mogen ze niet in de weg zitten. 

Sta op stoel op maat

Ben je al op zoek gegaan naar een sta op stoel maar heb je er geen gevonden die aan al jouw wensen voldoet? Dan kun je ook een sta op stoel op maat laten maken. Dit kan bijvoorbeeld bij de (online) winkel. Wanneer je kiest voor een stoel die volledig op maat wordt gemaakt, dan sluit deze perfect aan op jouw lichaam en behoeftes. Zo geeft de stoel extra ondersteuning op de plekken waar je het nodig hebt. De stoel wordt gemaakt met behulp van experts op het gebied van ergotherapie. Zij zullen de verschillende afmetingen die nodig zijn goed analyseren. Denk bijvoorbeeld aan de zithoogte en -diepte, als ook de hoofdsteun. Doordat alle informatie wordt verzameld, kan de perfecte stoel voor jou in elkaar worden gezet.