Blocs
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een epoxyvloer of toch een andere soort vloer?

Een epoxyvloer is een topkeuze voor je magazijn, garage of andere soort werkplaats. Het heeft namelijk een sterke weerstand tegen mechanische en chemische gevaren. Zo hebben zuren en kleurstoffen doorgaans nauwelijks impact. “Not even a scratch”, want een epoxyvloer is ook krasbestendig. Een ongelukje op de werkvloer zal dus geen sporen nalaten op de vloer. In overleg met een topspecialist zoals ABBI Industrie kan je gebruikmaken van een snelhardend systeem, waarbij de gehele vloer slechts één dag buiten gebruik hoeft te zijn. Een topspecialist komt ter plaatste om de dikte van de epoxyvloer en het aantal benodigde lagen te bepalen. Zo bepaalt die specialist de prijs voor de epoxyvloer.

Kies de beste vloer voor jouw situatie

Een epoxyvloer is uiteraard niet de enige optie. Een PU gietvloer (kort voor polyurethaan) is een sterkere optie dan epoxy. Het is geschikt voor de grootste industriële ruimtes. Daarnaast blijft een PU gietvloer ook ene populaire keuze voor kleinere ruimtes, zoals kleine workshops, professionele keukens of zelfs gewoon in huis. Een troffelvloer is dan weer geschikt voor ruimtes die zwaar belast worden. Een troffelvloer wordt doorgaans ook wel een mortelvloer genoemd. Troffelvloeren worden gemaakt van fijne natuursteen met twee componenten epoxyhars als bindmiddel.

Werk met ervaren vakmensen

Onze tip voor een goede keuze van specialist is de volgende: kies een specialist met jarenlange ervaring. Zo weet je zeker dat je de vloer hebt die bij je past en weet je dat die vloer ook perfect geplaatst zal worden. ABBI Industrie uit Niel vlakbij Antwerpen is een voorbeeld van zo een goede specialist. Ze hebben namelijk als meer dan 30 jaar ervaring met onder andere polyurethaan en epoxy. Ben je benieuwd naar de kostprijs van de vloer voor jouw specifieke situatie? Aarzel dan zeker niet om uitgebreid advies te vragen aan de specialist. Je kunt uiteraard ook altijd een offerte aanvragen om nog een beter beeld te krijgen van de kostprijs.