Blocs
Image default
Woning en Tuin

De juiste raamdecoratie in de juiste kamer

De variatie in raamdecoratie in enorm. Het aanbod is groot en verschillend en dit maakt de keuze niet altijd even makkelijk. Het is daarom handig om je altijd even goed in te lezen en te kijken wat voor verschillende raamdecoratie er is en de eigenschappen hiervan. Op de website van ilumio lees je alle informatie over raamdecoratie. In deze blog gaat het over jaloezieën en gordijnen. 

 

Het speelse karakter van jaloezieën

Jaloezieën hebben een tijdloze en speelse uitstraling. Ze zullen niet snel vervelen en brengen veel leven in een ruimte. Jaloezieën bestaan uit horizontalen lamellen die je eenvoudig kunt kantelen. Jaloezieën zijn beschikbaar in drie verschillende materialen, namelijk van hout, aluminium en pvc. 

Houten jaloezieën hebben een natuurlijke, rustgevende en chique uitstraling. Tegelijkertijd hebben deze een stoer imago en maken een woning compleet. Duurzaamheid en een natuurlijke sfeer is een populaire trend van deze tijd. Houten jaloezieën worden gemaakt van lindehout of bamboe, ze worden geleverd met een net afgewerkt houten profiel en door ze op maat te laten maken sluiten ze perfect aan op jouw interieurstijl. 

 

Aluminium jaloezieën komen vooral voor in moderne en nieuwe woningen. Deze geven een luxe en stijlvolle sfeer aan een ruimte. Aluminium jaloezieën zijn populair in de keuken en badkamer, dit omdat ze een vochtbestendige functie hebben. Niet alleen hier, maar ook in de woonkamer zijn aluminium jaloezieën een erg gewilde vorm van raamdecoratie. 

 

Pvc jaloezieën zijn net zoals die van aluminium vochtbestendig en daardoor erg populair in vochtige ruimtes. Aan pvc jaloezieën kun je een houtnerf laten toevoegen. Dit zorgt ervoor dat ze een echte houtlook krijgen. Zo heb je een jaloezie met de eigenschappen van pvc maar de uitstraling van hout. 

 

Gordijnen combineren met jaloezieën

Gordijnen zijn een van de meest voorkomende en bekende soorten raamdecoratie. Gordijnen zijn ook de perfecte raamdecoratie die je kunt combineren met andere type raambekleding zoals jaloezieën. Heb je jaloezieën in je slaapkamer, dan kun je deze overdag mooi kantelen waardoor er genoeg lichtinval binnen komt. Door deze te combineren met verduisterende gordijnen kun je in de nacht genieten van een donkere en verduisterde kamer. 

 

Gordijnen zijn beschikbaar in drie verschillende transparanties. Verduisterende gordijnen zijn vooral populair in de slaapkamer. Ze verduisteren een kamer volledig waardoor je kunt genieten van een goede nacht rust. 

Inbetween gordijnen bestaan uit een lichtdoorlatende stof, deze laten genoeg natuurlijklicht door waardoor je ruimte altijd voorzien is van genoeg licht. Het is niet mogelijk om door deze stof heen te kijken. Hierdoor zijn ze perfect voor je privacy. 

De derde transparantie zijn vitrage gordijnen, door deze stof kijk je eenvoudig heen. Daarom komen deze vaak voor bij woningen met een mooi uitzicht naar buiten. Vitrage gordijnen hebben een luxe uitstraling en zijn erg populair in de woonkamer. Meer weten over gordijnen of andere raamdecoratie? Kijk dan op de site van ilumio en krijg antwoord op al je vragen.