Blocs
Image default
Aanbiedingen

Zo maak je langer gebruik van je microgolfoven

Een microgolfoven is onmisbaar in iedere keuken. Je kunt er in enkele minuten maaltijden mee opwarmen, waardoor je dus niet uren in de keuken hoeft te staan. Ideaal voor na een lange werkdag of als je simpelweg geen zin hebt om te koken. De meeste mensen gebruiken hun microgolfoven dagelijks. Het is daarom belangrijk om het apparaat goed te onderhouden, zodat je er extra lang gebruik van kunt maken. We geven een aantal tips in dit artikel. 

Een lekkere geur

Niet iedereen heeft zin om de microgolfoven na gebruik goed schoon te maken. Hierdoor kan het wel eens voorkomen dat het apparaat op een gegeven moment niet meer zo lekker ruikt. We hebben een simpele oplossing voor je! Zet een bakje water met een scheut citroensap of azijn in de microgolfoven en zet het apparaat vervolgens vijf minuten aan. Je microgolfoven zal weer helemaal ruiken als nieuw!

Verwijder etensresten

Na het toepassen van bovenstaande techniek zal je microgolfoven niet alleen lekker ruiken. Je kunt namelijk ook aangekoekte etensresten heel gemakkelijk verwijderen. Haal er een doekje over en klaar is Kees! Je kunt het draaiplateau ook nog even wassen met water en afwasmiddel om de laatste restjes weg te boenen. Het helpt natuurlijk ook om de microgolfoven altijd na gebruik even af te nemen. 


Microgolfoven repareren

Een microgolfoven is een gebruiksvoorwerp en dus wil er nog wel eens iets kapotgaan. Dit hoeft helemaal geen probleem te zijn. De meeste microgolfoven onderdelen kan je namelijk heel eenvoudig zelf vervangen. Zo gaat de microgolfoven een stuk langer mee en hoef je dus niet direct een nieuwe te kopen. De onderdelen bestel je eenvoudig en snel op Fixpart.be. In deze webwinkel vind je onderdelen als glasplaten, knoppen, schakelaars en zekeringen voor je microgolfoven.

http://fixpart.be/