Blocs
Image default
Internet

MS Office wereldwijd

Microsoft is de koploper in het verstrekken van windows server 2016 software wereldwijd. Er zijn ruim een miljard gebruikers verspreid over de wereld die dagelijks gebruik maken van MS software. Officieel is het een kantoorsoftwarepakket, maar in praktisch alle branches wordt Microsoft gebruikt. In 1989 introduceerde Microsoft de eerste softwarebundel bestaande uit Microsoft Word, Microsoft Excel en Microsoft PowerPoint. Er kwamen nieuwe Office applicaties bij, anderen verdwenen. Er komen ook regelmatig nieuwe versies uit. De laatste is de Microsoft Office 2016 welke in 2015 verschenen. In eerste instantie konden de Microsoft Office applicaties alleen op Windows draaien, later kwamen hier andere besturingssystemen bij.

Universeel gebruik

Het is eigenlijk onvoorstelbaar dat Office bij mij thuis, maar ook bij bijvoorbeeld multinationals wordt gebruikt. Dit heeft natuurlijk veel voordelen. De applicaties zijn dus wereldwijd praktisch hetzelfde, alleen de taal kan worden aangepast. Kennis van MS Office is dan ook essentieel in vrijwel alle beroepsgroepen, al zijn er natuurlijk altijd uitzonderingen op de regel. Maar het is wel duidelijk dat kennis en ervaring met MS Office bijna een gebruikelijke vraag is bij bijvoorbeeld sollicitaties. Afhankelijk van de aard van het werk zullen bepaalde applicaties gewenst zijn. Vaak is dit in ieder geval Word, Outlook en Excel.

 

De meerwaarde van Microsoft Office trainingen

Je kunt je wel voorstellen dat je een streepje voor hebt als je solliciteert en je kennis hebt van de bij dat bedrijf gebruikte software. Is dit niet of nauwelijks het geval, dan is een training zo geregeld. De meest voorkomende trainingen betreffen MS Word, MS Excel, MS Access, MS PowerPoint en MS Outlook. De trainingen hebben allerlei niveaus: van beginneling tot ver gevorderden. Ook zijn er verschillende manieren waarop men kan trainen. Klassikaal is een bekende vorm, e-learning neemt echter toe. Er is vij Tailorit uiteraard ook de persoonlijke training of de maatwerk training waaruit je kan kiezen.

Bezoek de website voor meer informatie : Klik hier